Від гіпертонії до проблем зі шкірою: кому може допомогти кардамон

Кардамон часто додають до страв та напоїв, щоб підкреслити їхній смак та аромат. Найчастіше його додають до чаю. Більшість спецій мають багато корисних властивостей, і кардамон – не виключення, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось кілька вражаючих переваг кардамону для здоров’я, про які ви повинні знати:

Кардамон допомагає контролювати артеріальний тиск. Високий кров’яний тиск – це дуже поширена проблема, яка може призвести до серцевих захворювань, якщо нічого з ним не робити. Антиоксидантні та сечогінні властивості кардамону допомагають тим, хто страждає на гіпертонію підтримувати нормальний артеріальний тиск.

Кардамон допомагає боротись із бактеріальними інфекціями. Завдяки антибактеріальним властивостям, кардамон сприяє пришвидшенню одужання від інфекцій, які спричинені бактеріями. Приміром, для боротьби зі шкірними інфекціями використовують ефірну олію кардамону. Ні в якому разі не ковтайте її, вона годиться лише для зовнішнього застосування. Перед тим, як наносити її на обличчя, перевірте, чи немає у вас чутливості до неї.

Кардамон допомагає впоратись з проблемами травлення. Якщо у вас з’явились такі неприємні симптоми, як нудота та блювота, кардамон може зарадити. Його аромат і смак допомагають полегшити нудоту. Також дослідження показали, що кардамон має властивості, завдяки яким він може сприяти загоєнню виразок.

Вживати кардамон можна по-різному. Найчастіше його додають до чаю та молока. Але також він може використовуватись для приготування десертів і навіть в якості освіжувача дихання.

Поділись


Новини партнерів