Чому ви повинні їсти бобові, якщо хочете схуднути

Здорове харчування та регулярні фізичні вправи – це єдине, що дозволить схуднути та постійно підтримувати здорову вагу. Здорова дієта передбачає споживання великої кількості овочів та фруктів. Оскільки так ви споживатимете менше жирів та вуглеводів, їх доведеться компенсувати збільшенням частки інших поживних речовин. Тому квасоля та інші бобові можуть стати чудовим доповненням до вашого раціону, особливо якщо ви намагаєтесь схуднути за допомогою дієти з низьким вмістом вуглеводів, пише Жіночий світ. Вони багаті на білки, клітковину та вітаміни.

Хоча багато хто не вважає, що квасоля може бути частиною низьковуглеводної дієти, оскільки вона містить багато крохмалю, який, як відомо, є вуглеводом. Але вона також містить клітковину, в основному розчинну, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові. Також клітковина, разом із білком, робить страви з квасолі надзвичайно ситними.

Згідно з дослідженням 2016 року, опублікованим в американському журналі Journal of Clinical Nutrition, квасоля може допомогти підтримувати здорову вагу вагу навіть тоді, коли ви не намагаєтесь обмежити споживання калорій.

Квасоля – надзвичайно універсальний продукт. З неї можна приготувати безліч страв, тому вона ніколи вам не набридне. Крім того, що вона допомагає схуднути, вона ще й корисна для серця та допомагає знизити ризик інсульту. Вважається також, що квасоля корисна для людей, що страждають на діабет, а завдяки вмісту калію вона допомагає регулювати артеріальний тиск.

Існують різні види бобових, і всі вони поживні та корисні. Але ось три найкращі, які ви повинні включити у свій план харчування.

Нут, також відомий як квасоля гарбанзо. 100 грамів вареного нуту містять 164 калорії, 8,8 г білка і 7,6 г клітковини.

Червона квасоля. 100 г вареної червоної квасолі містить 84 калорії, 5,2 г білка та 5,3 г клітковини.

Соя. 100 г вареної сої містить 173 калорії, 16,6 г білка та 6 г клітковини.

Поділись


Новини партнерів