Лікарі розповіли, в якому віці починається старіння організму

Одні ще в 60 відчувають себе молодими, а інші розвалюються вже в 20. Звичайно, процес старіння залежить не тільки від вас і способу життя, а й стресів, а також екології. У цій статті ми розповімо, що вчені думають про те, коли починає старіти людина.

Вік і індивідуальність

У медиків і дослідників є різні версії з цього приводу, але, згідно з останніми аналізами, старіння людини починається в 50-55 років.

Вчені з різних країн вивчали те, як активно працюють гени в тілі людини з 20 до 90 років. Вони зробили це для того, щоб зрозуміти, в який момент всі процеси в організмі сповільнюються і йдуть на спад.

У підсумку вони з’ясували, що для кожної людини вік індивідуальний, проте у більшості людей старіння починається у віці 50-55 років. Як з’ясували вчені, до 50 років у людини може спостерігатися одна картина роботи генів, а після цього віку вона вже змінюється. Також вчені з’ясували, що заходи для уповільнення старіння потрібно приймати якраз в цьому віці.

Як уповільнити старіння

Мова не йде про омолоджуючі процедури. Старіння, за словами вчених, відбувається на генетичному рівні. Тому, якщо ви сподіваєтеся зберегти молодість якомога довше, потрібно піклуватися про своє здоров’я і спосіб життя ще до настання 55 років. Якщо почати пізніше, то повернути і уповільнити процес ви вже не зможете.

Вчені рекомендують перш за все звернути увагу на свій раціон харчування. За словами медиків, більшість довгожителів дотримуються дієти і не мають зайвої ваги. Крім активного способу життя, лікарі рекомендують звертати увагу на сон. Не варто спати занадто довго, але і відсипатися теж не треба. Здоровим сном для людини вважається від 6 до 8 годин.

Поділись


Новини партнерів