Фахівці заявили, що діабет, куріння та гіпертонія можуть підвищувати ризик інсульту, спричиненого COVID-19

Новий коронавірус, який швидко мутує, очевидно, може спричиняти раптові інсульти у тих людей, які палять, страждають на діабет чи гіпертонію, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Про це медики повідомили в суботу. Вони також зауважили, що знаходять все більше доказів того, що COVID-19 може спричинити аномальне згущення крові і інсульти можуть бути його наслідком.

Нішіт Чандра, керівник відділу хірургічноїної кардіології Інституту серця Фортіс, заявив, що в США та Великобританії багато молодих людей, які мали симптоми інфекції COVID-19, зазнали інсульту.

Доктор Чандра зауважив, що курці та діабетики більш вразливі до інсультів і необхідно здійснювати постійний контроль рівня цукру в крові.

Згідно з дослідженнями науковців з Нідерландів та Франції, показово, що згустки крові виявляються у 20-30% критично хворих на COVID-19.

Суджет Джа, керівник клініки ендокринології та діабету Max Hospital, сказав, що клініцисти повинні досліджувати всі незвичайні інсульти або навіть серцеві напади на можливий зв’язок з COVID-19. Кров, як правило, густішає при складних випадках цієї інфекції, що призводить до появи згустків, які можуть спричинити перебої кровопостачання в деякі частини мозку.

“Порушення мозкового кровообігу спостерігається в 5-6% пацієнтів із COVID-19. Частіше воно буває в тих пацієнтів, які важко переносять хворобу і входять до групи ризику, наприклад, мають діабет, ішемічну хворобу артерій чи гіпертонію, які прогресують з віком. Хоча американські дослідження показали, що інсульти трапляються і в молодих пацієнтів”, – додав Джа. Він також зауважив, що діабет – відомий фактор ризику серцевих хвороб і в 2-3 рази збільшує ризик інсульту або серцево-судинних захворювань (ССЗ), а більшість ранніх випадків смерті від діабету зумовлені ССЗ.

Дослідники з Медичної школи Маунт-Сінай у Нью-Йорку повідомили, що пацієнти COVID-19 на ШВЛ, які отримували розріджувачі крові, вмирали рідше, ніж ті, кому таких препаратів не виписували.

Поділись


Новини партнерів