Чи справді чорна кава допомагає схуднути

Спалах коронавірусу призвів до того, що більшість країн оголосили загальнодержавні карантини і рекомендувала громадянам по можливості переходити на дистанційну роботу. Під час карантину споживання чаю та кави різко зросло, можливо, тому що через порушений режим сну нам стало важко прокидатись зранку, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Кава вважається здоровим напоєм, хоча, звісно, все залежить від того, як ви її готуєте та вживаєте. Вживати занадто багато кави не рекомендується, оскільки це може спричинити деякі проблеми, скажімо, безсоння. Але перед заняттям спортом чашку чорної кави радять випивати, щоб зарядитись енергією перед виконанням вправ. Отже, якщо ви хочете впевнитись, що не набрали зайвої ваги за час карантину, де варто провести межу, коли мова йде про улюблений напій?

Чорна кава відома як каталізатор схуднення. Вона не містить калорій, жирів чи холестерину. При цьому, вона містить антиоксиданти, які захищають нас від впливу вільних радикалів і кофеїн, який допомагає підсилити метаболізм. Також, чорна кава допомагає вивести надлишок води з організму.

Однак, ви повинні пам’ятати, що всі ці переваги має лише чистий напій без добавок, таких як вершки, молоко, цукор, тощо. Якщо ви додаєте щось із цього, то збільшуєте калорійність напою, що заважатиме вашому схудненню.

Хоча деякі дослідження показують, що кофеїн корисний для вашого організму, навіть якщо ви п’єте чорну каву, без калорій і жиру, не варто захоплюватись і випивати більше двох чашок кави на день.

Це може мати певні короткострокові переваги, скажімо, пригнічення апетиту, прискорення метаболізму та загальне пожвавлення, але варто пам’ятати, що саме по собі вживання чорної кави не допоможе схуднути. Кава може виступати каталізатором для прискорення процесу, але здорове, збалансоване харчування, регулярні фізичні вправи та контроль розміру порцій все ще відіграють провідну роль у скиданні зайвої ваги.

Поділись


Новини партнерів