Як довго працюють дезінфікуючі засоби для рук

Ми постійно чуємо, що потрібно мити руки та користуватись дезінфікуючим засобом для рук. Щоб дезінфектори були ефективними, вони повинні містити не менше, ніж 60% спирту. Але про тривалість їхнього ефекту говорять мало, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Насправді, засоби для дезінфекції рук працюють недовго, втім, як і миття рук з милом. Коли ви миєте руки під проточною водою, то буквально змиваєте мікроби зі шкіри, тоді як дезінфікуючий засіб їх просто знищує. Але як тільки ви торкаєтесь забрудненої поверхні – ваші руки знову стають брудними.  Отже, ні миття рук, ні використання дезінфікуючого засобу не втримають ваші руки чистими більше кількох хвилин.

Тому перед тим, як ви вирішите щось з’їсти або торкнутися обличчя, вам потрібно ще раз обробити руки. Не має значення, навіть якщо ви їх вимили всього 10 хвилин тому.

Використовуючи дезінфікуючі засоби, простежте, щоб вони покривали всю поверхню рук та розтирайте його, доки шкіра не стане сухою. Коли ваші руки сильно забруднені, дезінфектор не спрацює.

Якщо ви миєте руки під проточною водою з милом, робіть це не менше 20 секунд і подбайте, щоб простір між пальцями та під нігтями також був чистим. Мийте не лише внутрішню, а і зовнішню сторону долоні. Для того, щоб висушити руки, найкраще скористатись одноразовими паперовими рушниками.

Поділись


Новини партнерів