Як часто потрібно змінювати кухонну губку

Ми використовуємо кухонні губки майже постійно – миємо ними посуд, витираємо  плиту, мікрохвильову піч, дверцята духовки і навіть кахлі. Вони дешеві, зручні та прості у використанні. Але якщо ми користуємось губками так часто, то повинні їх регулярно змінювати, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Коли ми не замінюємо кухонну губку вчасно, вона стає справжнім розсадником мікробів, які потім забруднюють поверхні, що ви намагаєтесь очистити. Насправді, кухонна губка – це одна з найбрудніших речей у вашому будинку.

Вам слід замінювати кухонну губку хоча б раз на тиждень. Можна робити це рідше, якщо ви використовуєте її лише для миття посуду, а не для чищення мікрохвильової печі та інших речей.

Найкращий спосіб зрозуміти, що губку потрібно змінити – це оглянути її. Вигляд і запах підкажуть вам, коли губка вже відслужила свій термін. Якщо вона неприємно пахне та виглядає брудною – час з нею прощатись.

Якщо ви наливаєте на губку миючий засіб, то краще замінювати її щотижня за графіком.

Насправді, кухонні губки можна очистити від бруду та мікробів, але цей процес сильно ускладнює пористість самої губки. Найкраще робити це за допомогою відбілювача. Для цього 3/4 склянки відбілювача змішайте з двома літрами води та занурте губку в цей розчин на 5 хвилин. Потім помийте її під проточною водою.

В мережі можна знайти й інші способи очищення губки – від занурення в оцет до нагрівання в мікрохвильовці, але жоден з цих способів не довів свою ефективність.

Поділись


Новини партнерів