Експерти назвали продукти, які можуть викликати онкологію

Вчені та лікарі стверджують: те, що людина вживає в їжу, може стати як каталізатором “включення” небезпечних хвороб, у тому числі і онкопатологій, так і потужного захисту від них.

Одна з основних небезпек криється в смаженому беконі, який багато людей обожнюють їсти на сніданок.

Проблема в перенасиченні бекону жиром, вкрай шкідливим для здоров’я.

А якщо його вживають часто, та ще й разом з алкогольними напоями, то проблеми зі здоров’ям забезпечені.

Також ряд багаторічних досліджень говорить про те, що дуже небезпечним є часте вживання в їжу червоного м’яса.

Це не означає, що таке м’ясо необхідно повністю виключити з раціону, але все ж потрібно пам’ятати про те, що м’ясо, в цілому, часто є причиною виникнення колоректального раку.

Тому замість нього варто перейти на морепродукти і курку.

Крім того, небезпека становить і солона їжа, а також їжа, в складі якої є глутамат натрію.

Гарячі напої також можуть стати причиною виникнення онкологічних захворювань.

Зокрема, про це на офіційному рівні заявили фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я в 2016 році.

“Удар” припадає на стравохід – стверджують експерти ВООЗ і радять давати напоям остигати природним чином або ж додавати в них прохолодну воду або молоко.

А ось для профілактичних методів захисту себе від хвороб шляхом правильного харчування, фахівці радять вживати каші з цільного зерна, шпинат, а також фрукти.

Також дослідження говорять про те, що вживання горіхів допоможе захистити від раку легенів.

Рекомендовано не зловживати ними, оскільки горіхи є висококалорійною їжею, а з’їдати в день близько 20 горіхів фісташок, мигдалю і т. д.

Ще одним потужним “протираковим” продуктом є помідор. Каротиноїдний пігмент, який знаходиться в томатах, є справжнім щитом, здатним захистити організм від проблем з печінкою, різних запалень і онкології.

До таких висновків американські вчені прийшли експериментальним шляхом: лабораторним мишам вводили канцероген, який сприяв формуванню злоякісних утворень в печінці.

Потім гризуни “переходили” на їжу, збагачену різними жирами. Однією з груп піддослідних гризунів одночасно з цим давали і порошок, отриманий з томатів.

Виявилося, що лікопін служив для різноманітності корисної мікрофлори, не даючи бактеріям, які викликають запалення, розмножуватися.

Паралельно з цим вчені спостерігали зменшення виникнення потенційних хвороб печінки і раку, які викликалися спеціальною “поганою” дієтою.

До речі, як відзначили дослідники, саме томатний порошок, а не просто томат – більш ефективний для профілактики, оскільки містить велику кількість різних вітамінів, харчових волокон і фенольних сполук.

Поділись


Новини партнерів