Велика різноманітність напоїв змушує людей вживати менше алкоголю

Як виявилось, існує простий спосіб не дати вашим гостям випити багато алкоголю – просто дайте їм більше альтернатив, пише Жіночий світ з посиланням на UPI.

Дослідження британських вчених показало, що люди частіше обирають безалкогольні напої, якщо їх більше, ніж алкогольних.

У дослідженні взяли участь понад 800 людей. Вони заповнювали онлайн-анкету, в якій потрібно було вибрати один із восьми напоїв. Коли кількість безалкогольних напоїв у списку зросла з 4 до 6, їх почали обирати на 48% частіше. Коли ж кількість безалкогольних варіантів знизилась з 4 до 2, їх обирали на 46% рідше.

“Попередні дослідження показали, що збільшення доступності здорових продуктів харчування може змусити людей обирати їх частіше відносно менш здорової їжі”, – сказала авторка дослідження Анна Блеквелл, старший науковий співробітник університету в Брістолі.

“Наскільки нам відомо, це перше дослідження, яке продемонструвало, що збільшення доступності безалкогольних напоїв відносно алкогольних в онлайн-сценарії може збільшити їх споживання “, – заявила Блеквелл.

Вона додала, що вживання алкоголю є фактором ризику багатьох захворювань.

Дослідники кажуть, що безалкогольні напої обирали 49% опитаних, коли більшість варіантів у списку біли саме такими. І лише 26% учасників обирали безалкогольні напої, коли більшість варіантів містила алкоголь.

Блеквелл каже, що заклади громадського харчування можуть вплинути на зменшення споживання населенням алкоголю, не втрачаючи прибутки, якщо зроблять безалкогольні напої більш помітними для гостей.

Дослідження було опубліковано 5 травня в журналі BMC Public Health.

Поділись


Новини партнерів