5 порад, щоб впоратись із переїданням без жорстких обмежень

Пандемія коронавірусу призвела до того, що більшість держав оголосили про карантин. Ситуація складалась таким чином, що замість того, щоб повернутись до звичайного життя, карантин довелося продовжити майже на два місяці. Багато людей переймається через те, що за час карантину набрали ваги, почали переїдати, стали менш активними, а також через наслідки для здоров’я від таких змін у способі життя, пише Жіночий світ.

Необхідно, щоб продукти, які ви їсте, були здоровими. Але також важливо уникати недоїдання, навіть якщо ви  вирішили скористатись карантином, аби скинути кілька кілограмів.

Ось п’ять хитрощів, які допоможуть вам контролювати кількість спожитої їжі, але при цьому забезпечити усі харчові потреби організму:

Пийте воду перед їжею. За 10-15 хвилин до того, як сісти за стіл, випийте склянку води. Це дозволить знизити апетит, а також прискорить процес травлення, що дуже важливо для схуднення.

Обирайте низькокалорійні продукти з високим вмістом клітковини. Цільнозернові продукти, фрукти та овочі допомагають вам швидко насититись, в той же час дають організму практично всі необхідні поживні речовини. Салати, свіжі фрукти, хліб із цільного зерна допоможуть вам залишатись ситими не переїдаючи.

Включіть у свій раціон більше білка. Так само, як і клітковина, білок дозволяє вам швидко насититись. Він також виконує важливу роль у формуванні м’язів і обов’язково повинен бути частиною вашої дієти, якщо ви регулярно займаєтесь фізичними вправами. Збагачені білком продукти дають довге відчуття ситості, а отже допомагають їсти менше.

Використовуйте менші тарілки. Контроль розміру порцій – це один із ключових моментів, коли мова йде про схуднення. Ви можете їсти менше, якщо ваша тарілка буде маленькою. Використовуйте тарілки невеликого розміру, коли їсте нездорову та висококалорійну їжу, а великі – для салатів, фруктів та круп. Так само наливайте солодкий газований напій у маленьку склянку, а такі напої, як зелений чи трав’яний чай можна пити з великої чашки.

Не їжте з упаковки. Найчастіше із фабричної пачки ми їмо нездорову їжу – чіпси, печиво, тощо. Це не дозволяє нам контролювати, скільки ми з’їли. Якщо ви все ж вирішили перекусити такими снеками, краще відміряйте певну їх кількість, перекладіть з упаковки в тарілку та їжте повільно. Не треба їсти з упаковок, коли ви переглядаєте фільм або працюєте за комп’ютером, це, швидше за все, призведе до переїдання.

Поділись


Новини партнерів