Ось чому випікання стало таким популярним під час карантину

Під час карантину почало відбуватись щось незвичайне – величезна кількість людей узялася за приготування їжі, стрічки соцмереж потроху починають нагадувати якийсь кулінарний конкурс. Навіть знаменитості стали випікати хліб та булочки, пише Жіночий світ

Люди беруться за найрізноманітнішу випічку – від простого домашнього хліба до вишуканих тортів. Це – один зі способів впоратись із кризою, яка охопила увесь світ. Приготування домашньої випічки стало таким популярним не лише через те, що це одне з занять, яке допомагає розважитись вдома та уникати натовпів. Є психологічні причини, чому людям хочеться випічки під час самоізоляції.

Це їжа, яка асоціюється з комфортом. Нещодавній аналіз запитів у Google показав, що люди все частіше шукають рецепти хліба та поради щодо випічки. Хліб та цукор – це два основні продукти, які діють як теплі дружні обійми, коли нам некомфортно та неприємно. Саме тому ми поспішаємо з’їсти щось “комфортне”, коли відчуваємо стрес, тривогу чи просто хочемо заспокоїти нерви. Тому мистецтво випічки пішло у маси і дозволило людям готувати “комфортну” їжу для себе в будь-який час.

Також за час карантину спостерігається збільшення кількості людей, які поступаються своєму потягу до цукру. Звісно, ми в будь-який час можемо захотіти з’їсти десерт чи шоколадний батончик, але стрес також відіграє в цьому певну роль. Стрес стимулює вироблення кортизолу – гормону, який вливає на рівень глюкози та інсуліну в крові. І хоча стрес по-різному впливає на відчуття голоду і потяг до їжі, організм, перебуваючи в напруженому стані, швидко витрачає свої запаси енергії.

Також цукор – це те, що дає нашому організму тимчасове відчуття щастя. Депресія та поганий настрій можуть вплинути на душевні та фізичні потреби. Споживання цукру збільшує рівень серетоніну – нейромедіатора, який бере участь в регулюванні настрою, апетиту, пам’яті та соціальної поведінки. До речі, саме це призводить до появи залежності від продуктів з високим вмістом цукру, тож слід бути обачними та не захоплюватись випічкою понад міру.

Багатьом людям подобається сам процес приготування їжі. Подумайте самі – ви витрачаєте час та зусилля, очікуючи кінцевого результату. І результат – це щось гарне, позитивне, щось, чого справді слід чекати. Це прекрасний спосіб контролювати рівень стресу та тривожності. Випічка вимагає багато терпіння та зусиль, а головне – ви зможете отримати нові навички та вдосконалити вже існуючі.

І найголовніше – випічка об’єднує людей. Хліб – це щось, що давно існує, що знайоме нам з дитинства, своєрідна “зона комфорту”. Люди діляться в мережі рецептами, щоб розповсюдити трохи позитиву в ці непевні часи.

Тож якщо вам потрібно заспокоїти нерви та спробувати щось, чого ви ніколи раніше не пробували, приготуйте щось незвичне для себе та поділіться результатом з друзями у соцмережах.

Поділись


Новини партнерів