Не лише COVID-19: від яких ще хвороб можна захиститись, якщо правильно мити руки

Правильне миття рук – один із найефективніших способів видалення та зупинення поширення мікробів. Проста процедура 20-секундного миття рук з теплою водою та милом – це один з найкращих способів захистити себе та інших від цілого ряду хвороб, включаючи спричинений новим коронавірусом COVID-19, пише Жіночий світ

Тим не менш, за даними ВООЗ, майже три мільярди людей не мають вдома мила. Всесвітній день гігієни рук, який відзначається щороку 5 травня, заохочує людей у ​​всьому світі приділяти більше уваги гігієні рук у медичних закладах, що допоможе захистити медичних працівників та пацієнтів від інфекцій.

ВООЗ закликає мити руки після того, як ви покашляли чи чхнули, прикрившись серветкою, а тим більше просто долонями, після контактів з хворими, перед і після приготування їжі, перед прийомом їжі, після відвідування вбиральні, коли ваші руки забруднені, а також після контакту з тваринами.

Центри з контролю та профілактики захворювань рекомендують мити руки під проточною водою з милом, але допускається і використання дезінфекторів для рук з вмістом спирту не нижчим за 60%.

Часте миття рук може допомогти зупинити поширення не тільки коронавірусної інфекції. Експерти попередили, що брудні руки є причиною 80% інфекцій дихальних шляхів, таких як застуда та грип.

Регулярне і старанне миття рук допомагає запобігти діареї та кишковим розладам. Контакт з фекальними масами та бактеріями може призвести до діареї та кишкових захворювань, однак ретельне миття рук допомагає видалити з них збудники хвороб.

Дотримання гігієни рук може допомогти вам уникнути поширених інфекцій очей, які викликані бактеріями та мікробами, що потрапляють в очі з рук, коли ви їх торкаєтесь.

Щоб видали з рук усі збудники хвороб, зверніть увагу не лише на шкіру, а і на простір під нігтями. Там може накопичуватись  величезна кількість мікробів, що потім потрапляють до вашої їжі чи косметики, або можуть перейти до носа, рота чи очей, коли ви торкаєтесь обличчя.

Поділись


Новини партнерів