Як швидко позбутися зубного болю

Якщо ви відчуваєте пульсування у зубах чи яснах, це може свідчити про те, що наближається зубний біль. В ідеалі з такими відчуттями потрібно звернутися до стоматолога, аби він провів ретельне обстеження. Однак, бувають випадки, коли напад болю стався раптово і візит до лікаря неможливий. Тоді можна скористатися одним зі способів, який дасть вам тимчасове полегшення, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Перший спосіб – це прополоскати рот теплою солоною водою. Промивання солоною водою може вивести будь-яку інфіковану рідину та очистити уражену ділянку. Як наслідок, полоскання теплою солоною водою допомагає очистити ротову порожнину від бактерій, зменшує запалення та сприяє загоєнню, – каже Дженніфер Джаблоу, дітолог, що займається приватною практикою в Нью-Йорку.

Щоб приготувати розчин, потрібно взяти склянку теплої води, додати до неї 1/2 ч.л. солі та розмішувати її, доки сіль не розчиниться. Полощіть розчином рот 20-30 секунд, але не ковтайте його. Виплюньте рідину і повторіть все ще 1-2 рази.

Другий спосіб вам підійде, якщо ви користуєтесь пастою для чутливих зубів. Вона призначена для лікування зубного болю. Стоматолог Крістен Гейст рекомендує після того, як ви почистили зуби, нанести невелику кількість пасти на зуб, що болить. Якщо робити це двічі на день, це допоможе зменшити біль у зубах та яснах.

Третій спосіб передбачає використання масла гвоздики. Воно викличе оніміння і зменшить зубний біль. Вмочіть ватну паличку в масло гвоздики. Переконайтесь, що використовуєте його в маленькій кількості, не треба повністю занурювати у нього кінчик палички. Прикладіть кінчик, який ви вмочили в олію до зуба, що болить, та тримайте 5-10 хв.

Як останній засіб, можете скористатись знеболювальним. Добре впорається з зубним болем комбінація ібупрофену та парацетамолу. Ібупрофен зніме запалення, а парацетамол – біль. Важливо дотримуватись дозування, вказаного в інструкції чи призначеного лікарем, а також ознайомитись зі списком протипоказань.

Зубний біль може бути викликаний багатьма причинами – карієс, захворювання ясен, абсцес, пошкодження зуба, та навіть надмірне накопичення залишків їжі між зубами.

Більшість із цих причин не потребують невідкладної допомоги, але якщо крім болю та пульсування в зубі, у вас з’явився також набряк, лихоманка, накопичується гній, або спостерігаються інші ознаки інфекції, негайно зверніться до лікаря.

Поділись


Новини партнерів