Як виявити симптоми лейкемії на ранній стадії

Лейкемія – це тип раку, який вражає кровотворні тканини, включаючи кістковий мозок, та перешкоджає організму боротися з будь-яким типом інфекцій. Він викликаний неконтрольованим ростом рівня лейкоцитів у організмі. З часом вони витісняють еритроцити та тромбоцити і впливають на їх вироблення, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Лейкемія має симптоми, які дозволяють виявити її на ранній стадії.

Перш за все це незрозуміле зниження ваги та погіршення апетиту. Людина також може постійно почуватись втомленою і відчувати нудоту. Якщо ви відчуваєте, що втрачаєте вагу без фізичних вправ або дієти, обов’язково зверніться до лікаря і здайте аналізи.

Також лейкемія призводить до збільшення печінки та селезінки, що змушує людину відчувати дискомфорт під ребрами. Також у хворих на лейкемію збільшуються лімфовузли. Звісно, причин їх збільшення може бути багато, але якщо ви помічаєте збільшення лімфовузлів у комбінації з іншими симптомами, пройдіть тестування.

Ще один унікальний симптом, який люди з лейкемією можуть помітити – це крихітні червоні плями на шкірі. Вони виникли через пошкодження капілярів під шкірою. З’являються ці червоні плями зазвичай на руках, ногах і спині.

У людей, які страждають на лейкемію, дуже легко з’являються синці. Навіть незначний удар може спричинити появу синця або рани. Оскільки в крові хворих на лейкемію недостатньо тромбоцитів, організм не може запобігти підшкірним кровотечам.

Також хворі на лейкемію часто підхоплюють різні інфекції. Організм просто не може підтримувати нормальну роботу імунної системи. Тому бактерії, віруси та грибки легко проникають в організм та спричиняють хвороби.

Якщо людина прокидається серед ночі мокра від поту, хоча в кімнаті зовсім не жарко, це також може бути ознакою лейкемії. Цей симптом, як і збільшені лімфовузли, має супроводжуватись іншими симптомами, бо причин може бути багато, але він один із найпоширеніших.

Поділись


Новини партнерів