Чого не варто робити одразу після завершення карантину

22 квітня уряд подовжив карантин в Україні до 11 травня. Всі ми з нетерпінням чекаємо, коли він завершиться чи хоча б послабиться, і можна буде прогулятись парком, насолодитись весняним теплом та кавою в улюбленій кав’ярні.

Однак завершення карантину зовсім не означатиме, що ми подолали коронавірус. І дотримання заходів безпеки ще довго буде таким же важливим, як і в розпал карантину, пише Жіночий світ

Ось список речей, які не потрібно робити після того, як карантин завершиться:

Ігнорувати норми соціального дистанціювання. Соціальне дистанціювання – це ефективний спосіб запобігти поширенню інфекцій, що передаються повітряно-крапельним шляхом. Тому намагайтесь все ж тримати дистанцію між вами та іншими людьми в 1,5-2 м.

Їсти нездорову їжу. Вона завжди шкодить організму. Високий вміст цукру, солі та транс-жирів можуть спричинити цілий ряд захворювань і пригнічувати імунітет. Тож, як би ви не скучили за картоплею фрі чи нагетсами з ресторанів швидкого харчування, краще утриматись від таких закусок.

Не дотримуватись правил особистої гігієни. Миття рук з милом не менше 20 секунд важливе не тільки під час пандемії, воно запобігає поширенню багатьох хвороб. Тому миття рук після повернення з вулиці, контакту з дверними ручками та вимикачами, до і після приготування та прийому їжі, має бути частиною повсякденного життя. Важливо також дотримуватись гігієнічного етикету.

Планувати відпустку. Нерозважливо починати подорожувати одразу після закінчення карантину. Кордони більшості країн все ще будуть закритими. Пам’ятайте, що саме переміщення з країни в країну зробило коронавірус проблемою світового масштабу.

Ходити на вечірки в клубах та на шопінг до торгових центрів. Ми всі скучили за людьми та розвагами, адже людина – істота соціальна. Але натовпи залишатимуться небезпечними ще довго, а у таких місцях дуже складно дотримуватись соціальної дистанції.

Припиняти носити маски. Маски, разом із дотриманням соціальної дистанції та гігієною рук, є одним із найважливіших умов стримування поширення коронавірусу. Коли знімуть карантин, все одно варто їх вдягати при вході в супермаркет чи аптеку.

Влаштовувати великі зібрання вдома. Навіть якщо вам хочеться побачити та обійняти ваших друзів після такої довгої розлуки, не слід цього робити. Не варто одразу ж збиратись великими компаніями, тримайте зв’язок через телефон та інтернет.

Поділись


Новини партнерів