Вчені з’ясували, що правильно приготована кава може подовжити ваше життя

Якщо ви полюбляєте каву, то знаєте, як швидко вона допомагає пробудитись зранку. Але разом з тим, кава може завдавати шкоди організму через вміст кофеїну. Кілька досліджень виявили, що кофеїн негативно впливає на здоров’я серця. Часто можна почути, що кофеїн може спричинити як довгострокові, так і короткотермінові ризики для здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Однак, нещодавно опубліковане в європейському журналі Cardiology дослідження показало, разом з тим кава може принести і користь для здоров’я. За результатами дослідження, правильно приготована кава може навіть подовжити ваше життя. Який же секрет? Кава повинна бути фільтрованою.

Згідно з дослідженням, нефільтрована кава містить речовини, які підвищують рівень холестерину у крові; а фільтр видаляє ці речовини, що значно зменшує негативний вплив кави на здоров’я серця. Крім того, у дослідженні було зазначено, що такі способи приготування кави, як кип’ятіння або використання різних видів кавових пресів, можуть збільшити ризик виникнення проблем із серцем.

У дослідженні брали участь понад пів мільйона норвезьких чоловіків та жінок віком від 20 до 79 років. За учасниками спостерігали 20 років. За цей час вчені виявили, що ризик смерті тих, хто полюбляє пити зранку фільтровану каву, знизився на 15%. При цьому ризик смерті від серцево-судинних хвороб знизився у чоловіків на 12%, а у жінок – на 20%. Нефільтрована кава такого ефекту не дала.

Автор дослідження Даг Теле каже: “Дослідження показало, що споживання фільтрованої кави дало деякі переваги, яких не мали ті учасники, які кави не вживали зовсім. Це не може бути пояснено жодними іншими змінними, на кшталт статі чи способу життя. Тому ми вважаємо, що наші висновки правильні”.

Поділись


Новини партнерів