5 поєднань їжі та алкоголю, яких потрібно будь-що уникати

Замовляючи закуски та напої, ми, зазвичай просто обираємо улюблені страви та доповнюємо їх напоєм, який сподобається всім. Здається, що все просто, чи не так?  Але насправді неправильні поєднання їжі та алкоголю можуть заважати поглинанню корисних речовин, викликати кислотний рефлюкс та здуття живота, пише Жіночий світ.

Звісно, ніхто не хоче прокидатися з неприємними відчуттями в шлунку після вечірки, і щоб цього уникнути, слід уникати таких поєднань:

Бобові та червоне вино. Бобові, скажімо квасоля, містять багато заліза, яке не засвоюються організмом, коли ви запиваєте їх вином. Це пов’язано з тим, що червоне вино містить таніни – сполуки з дубильними властивостями, що перешкоджають засвоєнню заліза.

Хліб та пиво. Якщо після вживання пива ви часто відчуваєте здуття живота, постарайтесь не доповнювати його хлібними закусками – сухарики, бургери і т.д. Це пов’язано з тим, що в обох цих продуктах є дріжджі, які нашому шлунку важко перетравити у великій кількості. Це може спричинити або проблеми з травленням, або загострення кандидозу.

Солона їжа та будь-який алкоголь. Чіпси та картопля фрі місять величезну кількість натрію, що може негативно позначитись на вашій травній системі, якщо ви вживаєте алкоголь. Солона їжа також викликає спрагу, яка змушує вас пити більше.

Піца Маринара та будь-який алкоголь. Алкоголь часто спричиняє печію, а якщо поєднувати його з кислими помідорами з соусу маринара, то вона фактично гарантована. Якщо ви все ж любите поєднувати піцу з вином, оберіть іншу. Без помідорів та не таку жирну.

Шоколад та будь-який алкоголь. Поєднання будь-яких солодощів з алкоголем призводить до того, що алкоголь розщеплюється довше, оскільки організм в першу чергу переробляє вуглеводи. Також комбінація шоколаду з алкоголем створює додаткове навантаження на підшлункову залозу, що може навіть призвести до її запалення.

Краще замість цих продуктів обрати салати чи горіхи. Лише переконайтесь, що вони не містять великої кількості натрію.

Поділись


Новини партнерів