Страждаєте від безсоння? Можливо у вас дефіцит однієї з цих поживних речовин

Велика кількість людей у всьому світі страждає від проблем, пов’язаних зі сном. хтось спить надто мало, а хтось – неспокійно. Є багато речей, які можуть порушити ваш сон. Це може бути стрес, вживання алкоголю або вживання важкої їжі пізно ввечері, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Крім цього, відсутність належного режиму харчування або дефіцит поживних речовин також відіграє важливу роль, коли йдеться про якісний нічний сон. Ваша дієта і сон мають глибокий зв’язок. Якщо ви стикаєтеся з проблемою безсоння, то перевірте, чи вистачає у вашому раціоні деяких основних поживних речовин.

Перш за все, важливо, щоб в організмі була достатня кількість магнію. Це одна з найважливіших поживних речовин, яка необхідна для протікання більш,, ніж 300 біохімічних реакцій в організмі. Магній необхідний для нормальної роботи м’язової та нервової системи. Більше того, він допомагає підтримувати імунітет, робить кістки міцнішими і це навіть приносить користь для серцево-судинної системи. Ми отримуємо достатню кількість магнію, якщо харчуємось збалансовано, але людям, які страждають на захворювання шлунково-кишечного тракту, не вистачає цієї поживної речовини.

Магній можна отримати зі шпинату, мигдалю, насіння та бобових.

Ще одна речовина, дефіцит якої може погіршити наш сон – це залізо. Саме дефіцит заліза, на який страждають люди по всьому світу, особливо жінки та діти, найбільше скорочує тривалість сну. Залізо необхідне для утворення еритроцитів. Нестача цієї поживної речовини змушує вас відчувати сильну втому та знижує імунітет.

Залізо можна отримати зі шпинату, морепродуктів, тофу, бобових та темного шоколаду.

Велике значення для здорового сну має і вітамін В6. Це водорозчинний вітамін, який важливий для білкового, жирового та вуглеводного обміну. Вітамін В6 допомагає в утворенні еритроцитів та нейромедіаторів. Наш організм не може виробляти вітамін B6, тому ми повинні отримувати його з їжею. І тваринна, і рослинна їжа може бути багата на вітамін В6.

В6 можна отримати з яєць, риби, тофу, бананів такартоплі.

Поділись


Новини партнерів