6 порад, які допоможуть зберегти ваші очі здоровими

Спосіб життя сучасного жителя міста не дає нам відпочивати з користю – більшу частину часу ми знаходимось на роботі чи на шляху до неї (або з неї). Ті ж кілька годин, які нам залишаються, коли ми, нарешті, повертаємось додому, більшість з нас проводить перед телевізором або екраном смартфона, перевіряючи стрічку соціальних мереж, пише Жіночий світ з посиланням на WhatsNew2day.

Ми не часто задумуємось про те, як зловживання комп’ютером та смартфоном впливає на наше здоров’я. А це спричиняє різні проблеми, починаючи від поганої постави і закінчуючи порушеннями сну. Але перше, що страждає від екранів – це наші очі. Сухість, подразнення, біль, погіршення зору – цього можна уникнути, або ж зменшити шкоду цих явищ, якщо вони у вас вже виникли, дотримуючись таких порад:

Включить до свого раціону листові овочі. Вони багаті на поживні речовини, такі як вітаміни А та С, і дуже корисні для здоров’я очей. Також вони допомагають зміцнити ваш імунітет.

Регулярно відвідуйте офтальмолога. Ваш зір може змінюватись і неправильно підібрані лінзи чи окуляри можуть принести більше шкоди, ніж користі. Тому варто перевіряти зір кожні кілька місяців, щоб бути впевненими, що ваші лінзи вам підходять.

Як наше тіло потребує фізичних вправ, так і очам потрібні вправи, щоб їхні тканини залишались здоровими. Всього двадцять рухів очима по колу через кожні кілька годин збереже пружність тканин ваших очей. Саме те, що тканини очей втрачають пружність, призводить до багатьох вікових проблем із зором. Ще одна проста та корисна вправа – це “гра в косоокість”. Візьміть олівець, тримайте його на відстані витягнутої руки. Зосередьтесь на його кінчику. Потім наблизьте його до обличчя і торкніться кінчиком носа, продовжуюючи спостерігати за ним. Знову відведіть олівець на відстань витягнутої руки. Повторіть це десять разів.

Головне, що треба зробити, щоб телевізор та смартфон не завдали шкоди вашим очам – це зменшити час, який ви з ними проводите. Мінімізуйте час, який ви приділяєте соцмережам, встановіть жорсткі часові рамки. Скажімо, годину вранці та годину ввечері. Знайдіть собі хобі, щоб не хапатись за телефон щоразу, як відчуєте нудьгу.

Важливо також дотримуватись гігієни очей. Більшість із нас, відчуваючи сухість очей, починає їх терти. Але насправді їх потрібно промити холодною водою.

Крім того, велику роль відіграє правильна організація робочого місця. Підберіть окуляри з захистом від впливу світла екрана та встановіть монітор комп’ютера так, щоб він був на відстані витягнутої руки від обличчя.

Поділись


Новини партнерів