Фахівець розповів, як часто потрібно приймати душ, щоб зберегти здоров’я шкіри

Іноді нам хочеться поніжитись у гарячій ванні з пінкою, а іноді ми похапцем освіжаємо  волосся сухим шампунем, вдягаємо чисту футболку та біжимо у своїх справах. Але як часто насправді потрібно митись? Лікар-дерматолог Шилпі Хетарпаль розповіла, як сформувати здорові звички щодо гігієни тіла, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland Clinic.

Частота прийому душу повинна бути індивідуальною для кожної людини – той, хто щодня займається бігом, має митись частіше за того, хто рідко займається спортом і веде сидячий спосіб життя. Але доктор Хетарпаль каже, що митися слід принайнмні раз на день: “Ми щодня контактуємо з тисячами алергенів. Душ допомагає змити їх, а також видалити зі шкіри бактерії та віруси”. Однак, якщо перестаратися, ви можете пересушити шкіру, особливо якщо використовуєте жорсткі гелі та мило для душу.

Які ж ознаки того, що ви миєтесь занадто рідко? Найочевиднішою ознакою є неприємний запах. Однак це не єдина ознака.

Зрозуміти, що ваша шкіра потребує частішого або більш ретельного очищення, ви можете, якщо у вас є прищі (вони можуть бути результатом того, що пори забиває шкірне сало та відмерлі часточки шкіри, які можна видалити ретельним вмиванням і пілінгом), лупа (якщо у ваших сальних залозах є грибок і ви рідко миєте волосся, грибок може розмножитись, спричинивши появу лупи) та часто з’являються ознаки екземи (здається, що душ може ще більше пересушити і без того сухі ділянки шкіри, але насправді він змиває з них алергени та бактеріїї).

Те, як ви приймаєте душ, так само важливо як і частота, з якою ви його приймаєте. Доктор Хетарпаль дає такі рекомендації:

  • Не користуйтесь дуже гарячою водою. Вона може пересушити шкіру і викликати свербіння.
  • Не користуйтесь ароматизованими гелями для душу. Як не шкода, але ароматизатори, які використовуються в косметиці, часто сушать шкіру та викликають алергію. Обирайте ті засоби, на яких зазначено, що вони підходять для чутливої шкіри.
  • Не мийте з милом усе тіло – достатньо використовувати його під пахвами, в зоні паху та на обличчі. Для решти тіла достатньо просто води.
  • Не мийте волосся кожного разу, як ви приймаєте душ. Робіть це по мірі забруднення. Більшості людей достатньо мити голову з шампунем 2-3 рази на тиждень, щоб зберегти здоров’я та чистоту волосся і шкіри голови.
  • Не нехтуйте зволоженням шкіри. Крем чи лосьйон для тіла допоможуть затримати вологу в шкірі та зміцнити шкірний бар’єр
Поділись


Новини партнерів