Які поверхні у вашому домі потребують ретельного очищення в період пандемії

З початку пандемії ми постійно чуємо, як важливо мити руки мити руки з милом щонайменше 20 секунд. Це тому, що є імовірність заразитись коронавірусом після контакту з забрудненими поверхнями, на яких залишились заражені краплі. Кожен з нас, сам того не знаючи, може стати носієм коронавірусу після відвідин супермаркету, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Навіть якщо в першу чергу після повернення з вулиці ви миєте руки, дорогою ви все одно торкаєтесь до багатьох поверхонь. Ми знаємо, що на різних поверхнях коронавірус може прожити від кількох годин до кількох днів і є імовірність повторно забруднити вже вимиті руки. Тому надзвичайно важливо дезінфікувати не лише їх, а і різні поверхні та предмети у вашому домі.

Перш за все це дверні ручки. Саме до дверних ручок ви в першу чергу торкаєтесь і на них залишається чи не найбільше мікробів. Дверні ручки необхідно мити та дезінфікувати якнайчастіше.

Меблі, постільна білизна, покривала – все це потребує очищення, особливо, якщо до вас у дім приходив хтось сторонній. Візьміть за правило застеляти дивани та стільці, коли вас хтось відвідує. Це дозволить вам просто випрати тканину, якою ви скористались та не братися за важку роботу з очищення меблів.

Вимикачі у ванній кімнаті та сидіння унітазу потрібно очищувати після кожного використання не тільки під час пандемії. На них накопичується просто неймовірна кількість мікроорганізмів, тож не варто нехтувати їх дезінфекцією.

Якщо і є предмет, який супроводжує сучасну людину практично скрізь, то це смартфон. Як наслідок, на них накопичується безліч бактерій. Тому важливо очищувати свій смартфон щодня та мити руки після кожного його використання.

Те, що ми часто забуваємо очищувати – це пульти дистанційного керування. Скористайтесь ватною паличкою, щоб вичистити простір між кнопками.

Якщо ви носите окуляри, то теж не забувайте їх очистити. Вимийте їх у теплій мильній воді і добре витріть.

Змішувачі у ванних кімнатах теж належать до тих предметів, які треба очищувати після кожного використання. Якщо ви щойно вимили руки і вам потрібно закрити кран, скористайтесь паперовим рушником, це дозволить не забруднити шкіру повторно.

Одні з найбрудніших поверхонь у наших будинках, поруч із дверними ручками – це вимикачі. Не забувайте щодня протирати їх дезінфікуючими серветками, щоб убезпечити себе та рідних.

 

Поділись


Новини партнерів