Експерт розповів, чи може дефіцит білка збільшити ризик захворіти на COVID-19

Людському організму потрібні різні поживні речовини, щоб нормально функціонувати. Одна з них – це білки. Вони є не тільки будівельним матеріалом для кісток та м’язів, а і джерелом енергії для вашого тіла. Однак, багато людей у всьому світі страждають на дефіцит білка, як і на дефіцити інших корисних речовин, таких як вітаміни D та В12, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Серед причин дефіциту білка найпоширенішими є неправильне харчування і недоїдання. Також в організмі можуть бути проблеми із засвоюваністю білка. З часом дефіцит білка може призвести до ожиріння печінки, проблем зі шкірою, волоссям та нігтями, підвищеного ризику переломів, зменшення м’язової маси та затримки росту у дітей. Однак, чи може дефіцит білка підвищити ризик захворіти на COVID-19?

Експерти кажуть, що дотримання соціальної дистанції та правил особистої гігієни є найкращим методом профілактики COVID-19. Але разом з тим курцям пропонують хоча б тимчасово відмовитись від паління, а всіх людей закликають дотримуватись здорової дієти та виконувати фізичні вправи хоча б кілька разів на тиждень.

За словами дієтолога Нідді Дахана, завідувача відділення дієтології та харчування зі Спеціалізованої лікарні Саперж, хоча немає перевірених доказів, які підтверджують, що збалансована дієта хоч якось захищає від COVID-19, протеїни та інші макроелементи є важливими для подолання будь-якої інфекції. Люди, які дотримуються нездорової дієти, мають більший ризик заразитись бактеріальними та вірусними інфекціями.

Білок є невід’ємною частиною здорового раціону і його можна в достатній кількості знайти в різних продуктах харчування. Щоб уникнути його дефіциту в організмі, потрібно зосередитися на багатих джерелах білка і вибрати здорову білкову дієту. Нашим імунним клітинам потрібна достатня кількість білка, щоб відновлюватись та ефективно боротись з мікробами. І під час пандемії здорове харчування допомагає забезпечити достатню кількість антитіл для протидії будь-які інфекції.

Поділись


Новини партнерів