Фахівці розповіли, як змусити себе прокидатись раніше

Ранній підйом має численні переваги. Ви маєте більше часу для виконання завдань, стаєте продуктивнішими та креативнішими, пише Жіночий світ. Ці додаткові кілька годин дають вам більше часу для самоаналізу та планування дня, а також дозволяють вам без поспіху зібратись та поснідати, а не перехоплювати щось на ходу по дорозі на роботу. Також ви можете виявити, що маєте час для фізичних вправ, якщо давно планували ними зайнятись, але не знаходили їм місця в своєму тісному графіку.

Найефективніший спосіб почати прокидатись рано – робити це поступово. 1-3 дні прокидайтесь на 15 хвилин раніше, ніж звикли, потім встаньте ще на 15 хвилин раніше. Якщо ви звикли прокидатись о 8.00, то спробуйте кілька днів вставати о 7.45, потім о 7.30 і так далі. Це значно простіше, ніж одразу встати о 6.00.

Якщо ви намагались прокидатись раніше, але рука все одно переставляє сигнал будильника на 5 хвилин пізніше, скористайтесь такими прийомами:

Підготуйтесь до більш раннього прокидання. Покладіть будильник чи телефон на відстані від ліжка. Якщо ви не можете втриматись, щоб не перемкнути сигнал будильника, то виставте більш ранній час, що поспавши “ще 5 хвилин”, ви все одно прокинулись раніше, ніж звичайно.

Створіть психологічно сприятливу обстановку – почитайте книги або подивіться в мережі ролики про користь раннього прокидання, щоб усвідомити важливість свого завдання та знайти натхнення.

Призначте на ранок завдання, яке насправді вам подобається і якого ви чекатимете з нетерпінням. Це може бути що завгодно – читання книги, поливання рослин, йога, тощо. У вас повинна бути мотивація, щоб рано прокидатись, ви маєте встати з ліжка у піднесеному настрої.

Візьміть на себе відповідальність. Дайте комусь обіцянку передзвонити або відправити листа рано вранці чи просто скажіть дитині, що пограєте з нею у щось.

Добре висипайтесь. Якщо ви не отримуєте якісного відпочинку вночі, то ранній підйом – справжня каторга. Лягайте спати раніше та дотримуйтесь гігієни сну. Відмовтесь від використання смартфону та комп’ютера за годину до сну, краще почитайте звичайну паперову книгу чи журнал. Тільки так ваш організм зможе відпочити та відновитись.

Дотримуйтесь нової звички. Коли ви звикнете прокидатись рано, не давайте собі послаблень. Просто щодня прокидайтесь в один і той самий час, наче ви ще навчаєтесь у школі і поспішаєте на перший урок.

Поділись


Новини партнерів