Стало відомо, як кава впливає на наше відчуття смаку

Нещодавнє дослідження показало, що смак солодощів відчувається більш гостро, якщо вживати їх після кави, пише Жіночий світ. Про це свідчать результати досліджень Орхуського університету. Звіт про дослідження було щойно опубліковано в науковому журналі Foods.

Тепер любителі кави та темного шоколаду мають наукове пояснення гармонійності їх поєднання. За результатами дослідження, кава робить нас більш чутливими до солодкого смаку.

У дослідженні взяли участь 156 людей. Вчені визначали, як вживання кави впливає на нюх та відчуття смаку. Жодного впливу на нюх вони не знайшли, а у смакових відчуттях певні зміни сталися.

“Після вживання кави учасники стали більш чутливими до солодкого смаку та менш чутливими до гіркого”, – сказав доцент з Орхуського університету Олександр Вік Файлдстад, який брав участь у проведенні дослідження.

Щоб виключити можливість, що причина змін у сприйнятті смаків криється у кофеїні, дослідники провели ще один експеримент з кавою без кофеїну. Результат не змінився. Вчені припускають, що це результат впливу певних гірких речовин, що містяться у каві.

“Це пояснює, чому кава так добре поєднується з темним шоколадом. Його смак здається значно м’якшим, гіркота зменшується, а солодкість відчувається краще”, – каже Олександр Вік Фідхельстад.

За словами дослідника, дослідження проливає світло на новий аспект наших знань про наші відчуття нюху та смаку.

“Ми вже знаємо, що наші органи чуття впливають один на одного, але ми здивувались, виявивши, що на наше сприйняття солодкості та гіркоти так легко впливати”.

Науковці кажуть, що в перспективі їхнє дослідження може бути використано для зменшення вмісту цукру та зниження калорійності продуктів харчування.

 

 

Поділись


Новини партнерів