Фахівці розповіли, як змінюються харчові потреби в похилому віці

Старіння пов’язано з багатьма проблемами, включаючи виникнення вікових захворювань та погіршення загального самопочуття. В похилому віці дуже важливо простежити, щоб ви отримували з їжі всі необхідні корисні речовини. Для цього необхідно знати, як змінюються з віком потреби вашого тіла, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

По-перше, з віком ви потребуєте меншої кількості калорій. Кількість калорій, необхідних вашому організму, залежить від зросту, ваги, м’язової маси, рівня активності та інших факторів. З віком ми стаємо менш активними, також скорочується м’язова маса. Якщо не зменшити споживання калорій, ви швидко наберете вагу, в основному в області живота. Однак, скорочення споживання калорій не означає, що ви повинні скоротити споживання поживних речовин. Вам потрібно переконатися, що такі продукти, як фрукти, овочі та нежирне м’ясо, є невід’ємною частиною вашого раціону. Поживні речовини, такі як вітамін D, вітамін B12, кальцій та білки, дуже важливі для вас.

Збільшіть споживання білка. Дослідження показують, що після 30 років м’язова маса скорочується на 3-8% кожні 10 років. Це основна причина слабкості та переломів у людей похилого віку. Дієта з високим вмістом білка, разом із фізичними вправами, допоможе вам з цим боротись.

Також стає більшою потреба в клітковині. Після 65 років поширеною проблемою стають закрепи, які є наслідком низької рухливості або побічною дією деяких ліків. Дієта з високим вмістом клітковини допомагає вирішити цю проблему. Також вона допомагає запобігти запаленням у кишечнику.

З віком нам потрібно все більше кальцію та вітаміну D. Це дві найважливіші для підтримки здоров’я кісток поживні речовини. Вірніше, для здоров’я кісток потрібен кальцій, а вітамін D допомагає йому засвоїтись. З віком кальцій засвоюється гірше, імовірно, через дефіцити вітаміну D. Організм здатен виробляти його під дією сонячного світла, однак у людей похилого віку шкіра тоншає і здатність виробляти вітамін D знижується. Це може призвести до крихкості кісток і переломів. Тому важливо збагатити свій раціон молочними продуктами, зеленню та жирною рибою.

Поділись


Новини партнерів