5 речей, які треба зробити, щоб схуднути під час сну

Щоб схуднути, потрібно внести певні зміни у спосіб життя. Важливо скоротити споживання калорій та збільшити кількість фізичних навантажень. Однак, не менш важливо добре висипатись. Якщо ваш сон буде порушено, ви почуватиметесь стомленими і ваше тіло буде намагатись компенсувати нестачу енергії висококалорійною їжею. Більше того, дотримуючись нехитрих рекомендації, ви можете скинути вагу під час сну, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

По-перше, потрібно розуміти, що присутність жиру в організмі необхідна. Бура жирова тканина використовується нашим тілом для того, щоб захиститись від впливу зовнішнього середовища. Бурий жир активізується низькими температурами. Що більше у вашому організмі бурого жиру, то менше білого (того, що відкладається у зоні живота). Тому значно корисніше спати у прохолодному приміщенні.

Також, щоб скинути зайві кілограми, ви маєте спати в абсолютній темряві. Це стимулює вироблення мелатоніну, який покращує якість сну та впливає на швидкість метаболізму.

Не завадить випити перед сном чашку зеленого чаю. Хоча він і містить деяку кількість кофеїну, в ньому є також ряд сполук, що покращують метаболізм і стимулюють утворення бурого жиру. В чашці зеленого чаю лише 1/3 кофеїну, яка міститься в чашці кави, це не нашкодить вашому сну.

Цю рекомендацію дають усі фахівці зі сну, але ми повторимо ще раз – не користуйтесь смартфоном у ліжку. Краще взагалі відмовитись від використання електроніки за 1-2 години до сну. Випромінювання з комп’ютерів та смартфонів знижує рівень мелатоніну. Також, відволікаючись на телефон, ви менше спите, а наступного дня можете відчувати втому.

І на останок – лягайте спати рано. Вам може так не здаватись, але ви спалюєте калорії уві сні. Найбільше калорій ви спалюєте саме у фазі глибокого сну. Тому чим довше ви будете міцно спати, тим більше схуднете. Це пов’язано з високою активністю мозку, для якої потрібна енергія. Тож організму доводиться виробляти глюкозу для підживлення мозку.

Поділись


Новини партнерів