Як правильно обрати матрац, щоб уникнути болю в спині

Сон дуже важливий для нашого організму. Він впливає на наш настрій, працездатність та креативність. 7-8 годинний сон робить нас бадьорими та енергійними. Існує ряд речей, які можуть порушити наш сон. Найчастіше в цьому контексті згадуються стрес, вживання кофеїну та алкоголю. Крім цього, є ще один фактор, який часто не дає нам гарно відпочити вночі, але про нього згадують дуже рідко – це неправильний вибір матрацу. Якщо зранку ви відчуваєте біль у спині, можливо, час задуматись про те, аби змінити матрац, пише Жіночий світ.

Раніше лікарі рекомендували обирати жорсткі матраци для здоров’я спини та підтримки правильної постави. Але тепер дослідження показали, що для сну найкращі матраци середньої жорсткості. Звісно, все індивідуально. Але якщо у вас проблеми зі спиною, то матрац середньої жорсткості буде кращим вибором, порівняно з жорстким.

Якщо ваш матрац не підтримуватиме хребет, як належить, зранку ви відчуватимете буль у спині. Але рекомендувати всім і кожному якийсь конкретний матеріал і конкретну жорсткість важко. Все залежить від ваших смаків і стану здоров’я. Обираючи матрац, полежіть на ньому кілька хвилин. Без такого тесту ви не зможете зрозуміти, чи добре він підтримує хребет та чи зручно вам взагалі на ньому лежати. Зверніть також увагу на матеріал – тканина повинна добре пропускати повітря. Так ви будете почуватися комфортно уві сні.

З часом навіть ретельно вибраний матрац спричиняє біль у спині. Це відбувається тоді, коли матрац деформується в місці, де ви найчастіше лежите. Рекомендується замінювати матрац кожні 8 років, але якщо вам більше 40, варто робити це частіше.

Поділись


Новини партнерів