6 переваг регулярного вживання кисломолочного сиру

Одним з найпопулярніших молочних продуктів є кисло-молочний сир. Це одне з найкращих джерел пробіотиків, до того ж одне з найдоступніших. Також він містить багато вітамінів і мінералів. Сир із фруктами може стати прекрасним вибором для сніданку, пише Жіночий світ.

Яку ж користь для здоров’я може принести щоденне вживання домашнього сиру? Давайте розглянемо.

  • Регулярне вживання кисломолочного сиру допомагає зміцнити імунітет. Дослідження австрійських вчених показали, що він містить культури, які допомагають знешкоджувати токсини у кишечнику, тим самим зніцнюючи імунітет.
  • Домашній сир допомагає покращити травлення та запобігає діареї. Крім того, завдяки ситності та невисокій калорійності, регулярне вживання сиру допомагає схуднути.
  • Нежирний домашній сир та йогурт містять калій і магній, які допомагають очистити судини та знизити високий кров’яний тиск. Також кальцій допомагає зміцнити серцеві клапани і забезпечує безперебійну роботу серця.
  • Кальцій із сиру необхідний і для здоров’я кісток. Щоденне споживання сиру допоможе зробити ваші кістки та м’язи міцнішими у будь-якому віці.
  • Як би це фантастично не звучало, але сир допомагає знизити рівень стресу. Речовини, які в ньому містяться, допомагають зменшити вироблення кортизолу, що в свою чергу, зменшує імовірність виникнення багатьох пов’язаних зі стресом захворювань.
  • Ця перевага тільки для жінок. Завдяки вмісту бактерій Lactobacillus acidophilus, домашній сир допомагає запобігти розвитку дріжджових інфекцій.
Поділись


Новини партнерів