6 здорових звичок, які допоможуть зміцнити здоров’я під час самоізоляції

За лічені місяці пандемія змінила життя людей у всьому світі. Паніка змушує людей ставитись до гігієни та власного здоров’я серйозно як ніколи. Особливо це відчувається серед людей, старших за 50 років, які вважаються основною групою ризику, пише Жіночий світ.

І поки світ завмер в очікуванні вакцини від нового вірусу, ми можемо захистити себе використанням засобів індивідуального захисту, дотриманням соціальної дистанції, самоізоляцією та, звичайно ж, формуванням здорових звичок, які допоможуть зміцнити імунітет та здоров’я в цілому.

Серед них повинні бути:

  • Підтримка водного балансу організму. Достатня кількість води дозволяє пришвидшити обмін речовин, виведення токсинів з організму та регулювати температуру тіла.
  • Дотримання дієти, багатої на антиоксиданти. Вона допоможе боротися з пошкодженнями від вільних радикалів та зміцнити імунітет. Антиоксиданти у великій кількості містяться в зеленому чаї, шпинаті, листовій зелені, цитрусових, тощо.
  • Виконання фізичних вправ. Особливо важливо тренуватися під час карантину, коли нам не вистачає фізичної активності. 45 хвилин аеробіки чи пілатесу на день допоможуть зміцнити м’язи, покращити гнучкість та зробити організм більш витривалим.
  • Йога та медитація. Вони допоможуть розслабитись та зняти стрес.
  • Використання широкодоступних спецій, що відомі своїми протизапальними, антибактеріальними та противірусними властивостями. Часник, імбир, куркума, гвоздика, кориця та інші спеції можуть стати у нагоді. Крім того, вони можуть допомогти зменшити споживання цукру та солі.
  • Якісний 8-годинний сон. Тільки так можна забезпечити організму достатній відпочинок, а також підвищити концентрацію та знизити рівень кортизолу, стрибки якого можуть заважати роботі імунної системи.

Фахівці сподіваються, що навіть після закінчення карантину люди дотримуватимуться здорових звичок, які формуються зараз. Адже здорове харчування, достатній сон та фізична активність принесуть організму користь в довгостроковій перспективі і зроблять нас менш вразливими не тільки перед COVID-19, а і перед іншими хворобами.

Поділись


Новини партнерів