Лікарі назвали головний вітамін для здоров’я серця

Фахівці розповіли, за допомогою якого вітаміну можна захистити шкіру і серце від захворювань.

Серце – один з найважливіших органів в організмі людини, так як за допомогою нього кров циркулює в організмі. А тому проблеми з ним чреваті дуже поганими наслідками. Шкіра також виконує важливу функцію і не тільки естетичну, так як захищає організм від впливу різних зовнішніх факторів, які можуть нашкодити.

І ось, експерти змогли встановити, що для підтримки серця і шкіри в нормальному стані, людині потрібно всього один вітамін. Так, за словами вчених, вітамін Е слід визнати найкращим антивіковим засобом, що захищає шкіру, мозок, кістки і серце. Даний елемент викликає активний обмін речовин в організмі, покращуючи роботу його систем.

Група фахівців Центру медичних наук Техаського технічного університету в США провела дослідження, вивчивши вплив токотрієнолів (форма вітаміну Е) на щільність кісткових утворень скелета. Участь в дослідах брали 89 жінок, що знаходилися в постменопаузі, причому у них спостерігалося слабкість кісток.

Протягом шістнадцяти тижнів пацієнткам давали збагачену вітаміном Е їжу. Після того, як експеримент був завершений, вдалося з’ясувати, що кількість маркерів, що визначають ослаблення кісток, стало значно менше.

За словами вчених, вже згаданий вище вітамін Е, здатний не просто зміцнювати скелет, але і давати надійний захист мозку від деградації. Крім того, він оберігає серцево-судинну систему, і серце зокрема, від пошкоджень. Також підвищується функціональність.

Відзначається, що, щоб підтримувати стан шкіри і серця в нормі, краще включити в свій раціон харчування такі продукти: горіхи, морепродукти, жирна риба, яйця і зелені овочі. У них міститься дуже велика кількість вітаміну Е і токотрієноли в тому числі. Також лікарі рекомендують вживати різні види олії, наприклад, льняну.

Джерело

Поділись


Новини партнерів