Карантинне меню: 7 перекусів, від яких не погладшаєш

Лікарі і дієтологи не радять сідати на дієту під час карантину. Але щоб підтримати фігуру за час вимушеного зниження активності можна перейти на більш здорові продукти. У цій статті ми розповімо, чим можна перекушувати під час карантину (і після нього) без шкоди для фігури і здоров’я.

Якщо дочекатися обіду або вечері ніяк не виходить, немає нічого страшного в тому, щоб трохи перекусити. Головне, щоб страва була корисною – і для фігури, і для здоров’я. У нас є кілька ідей!

Горіхи і сухофрукти

Так-так, горіхи – це калорійна бомба, і багато людей, які худнуть, усіма силами намагаються триматися від них якнайдалі. І, між іншим, абсолютно даремно: по-перше, горіхи повні корисних вітамінів і мікроелементів, необхідних для здоров’я серця і активної роботи мозку. По-друге, в них багато рослинних жирів, які також дуже потрібні нашим судинам. А, по-третє, в горіхах багато білка, який миттєво насичує і допомагає протриматися до наступного прийому їжі.

Що ж стосується сухофруктів, то вони просто необхідні вам, якщо ви намагаєтеся їсти менше цукру: вони дуже солодкі, але корисні і безпечні.

Чорний шоколад

Два важливих правила: какао повинно бути побільше (в ідеалі – 70% і більше), а цукру – поменше (в ідеалі – не бути зовсім). Какао-боби містять багато корисних антиоксидантів, а кофеїн, який також міститься в шоколаді, пришвидшує метаболізм і навіть допоможе схуднути. Так що чашка чаю і кілька шматочків темного шоколаду – відмінний варіант!

Палички зі свіжих овочів

Якщо у вас є звичка щось гризти за роботою, під час читання або перегляду серіалу, приготуйте палички зі свіжих овочів: моркви, капусти, селери, редису і огірків – це смачно, це дуже корисно і абсолютно безпечно для фігури. Навпаки: клітковина, якою багаті свіжі овочі, наповнює шлунок і створює відчуття ситості, не даючи нам швидко зголодніти. До речі, свіжі овочі можна вмочати в різні соуси або намазки, наприклад, в хумус – так ще смачніше!

Шматочки білого м’яса

Філе курки, качки або індички, відварене або запечене, до якого можна додати трохи гірчиці або іншого соусу – теж прекрасний перекус. Дієтичне м’ясо не перевантажує шлунок і в той же час насичує нас.

Трохи авокадо

Візьміть половинку авокадо, збризніть лимонним соком, посоліть, поперчіть і змастіть оливковою олією. Крім того, що ця страва дуже смачна, вона ще й неймовірно корисна, так як покриває більше половини добової потреби в жирних кислотах Омега-3, які необхідні для активної роботи серця і здоров’я судин.

Варене яйце

Багато білка, вітаміну D, мікроелементів, які важливі для здоров’я: яйця – це справжній Суперфуд! А головне: з’ївши одне варене яйце зі свіжими овочами, ви на кілька годин позбудетеся від почуття голоду, а фігура не постраждає!

Сир

Твердий або м’який, з коров’ячого або козячого молока, жирний або не дуже – не важливо! Головне, що білок допоможе відчути себе ситим, кальцій підтримає здоров’я кісток, яким нелегко доводиться в карантинній нерухомості, а корисний молочний жир захистить судини і серце від інсульту.

Поділись


Новини партнерів