Названа користь і шкода вживання сиру

Про корисні властивості сирних продуктів люди знали ще за часів Античності. Давньоримські лікарі рекомендували його для довголіття і збереження краси.

Тоді сир міг вживатися як самостійний продукт, а також був присутній в комбінаціях з вином, молоком або медом.

Перше, на що потрібно звернути увагу при покупці сиру, – його свіжість. Уже через кілька днів зберігання в складі продукту з вражаючою швидкістю збільшується кількість кишкових паличок, що часто викликає розлади кишечника різних форм тяжкості.

Сирна маса знайшла своє застосування і в косметології. Найчастіше вона наноситься на обличчя для додання йому м’якості та більш світлого відтінку. Якщо людина обгоріла на сонці, то сир допоможе шкірі швидше відновитися.

Що стосується вживання сиру в їжу, то тут можна виділити кілька корисних особливостей:

– покращує процес травлення і сприяє швидшому виведенню шкідливих речовин з організму;
– прекрасно поєднується з іншими продуктами і допомагає людському тілу швидше засвоїти вітаміни, мінерали та поживні речовини;
– на відміну від більшості інших продуктів з молока, не робить негативний вплив на людей, що не переносять лактозу;
– через велику кількість кальцію зміцнює кістки, хрящі і зуби;
– знижує артеріальний тиск і зменшує можливість інфарктів і інсультів;
– нормалізує рівень шкідливого холестерину;

Все ж сир, як і будь-який інший продукт, має і  негативні сторони вживання . Краще вибирати товар з низьким вмістом жирів, тому що в іншому випадку існує ризик ожиріння і розвитку атеросклерозу.

Часто спортсмени вживають сир через велику кількості в ньому білка, але варто пам’ятати, що надлишок білкових продуктів створює додаткове навантаження на нирки.
Джерело

Поділись


Новини партнерів