5 доповнень до ранкової кави, які зроблять її кориснішою

Більшість із нас починає ранок з чашки гарячої кави. Кофеїн дає необхідний поштовх, щоб пробудити тіло та мозок, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Але існують способи збагатити ваш ранковий напій корисними речовинами, які не тільки допоможуть прокинутись, а і сприятимуть схудненню, покращать здоров’я серця та піднімуть ваш настрій. Для цього треба додати у каву одну з популярних спецій.

Наприклад, кориця може стати прекрасним рішенням для тих, хто любить солодке, але хоче зменшити споживання цукру. Кориця містить циннамальдегід, який пришвидшує метаболізм і сприяє схудненню. Крім того, кориця містить антиоксиданти, вітаміни групи В та К, а також бета-каротин та лікопен.

Імбир теж може стати чудовим доповнення до ранкової кави. Завдяки потужним протизапальним та противірусним властивостям, він допомагає зміцнити імунітет, а також допомагає зняти спазми, позбутись здуття і нудоти, покращити травлення та знизити рівень холестерину.

Куркума, яка є практично на будь-якій кухні, традиційно використовується для зміцнення імунітету та пришвидшення загоєння ран. Ця спеція надзвичайно багата на антиоксиданти та куркумін.

Топлене та кокосове масло, як це не дивно, також можна додавати в ранкову каву. Вони пригнічують апетит та уповільнюють травлення, тому ви зможете їсти менше. Кокосове масло багате на вітамін Е, а топлене – на вітаміни A, D, E, K, а також жирні кислоти омега-3 та омега-9.

Кардамон, який підкреслює смак кави та надає їй екзотичної пряності, має потужні антимікробні властивості і містить необхідні нашому організму речовини, включаючи клітковину.

Поділись


Новини партнерів