Які продукти потрібно додати до свого раціону після 50 років

Деякі люди можуть їсти та пити майже що завгодно. Але коли вам за п’ятдесят, важливо слідкувати за тим, що ви кладете до своєї тарілки, пише Жіночий світ з посиланням на HDTV Food. Екзотичні та нездорові продукти наповнені трансжирами можуть вплинути на здоров’я серця, шкіри, мозку. Включіть у свій раціон більше цільнозернових, спецій, овочів та фруктів.

Ось кілька продуктів, якими ви повинні збагатити свій раціон, якщо хочете зберегти здоров’я та гостроту розуму після п’ятдесяти років:

Малина містить багато антиоксидантів, які захищають від вільних радикалів. Крім того, вона є багатим джерелом клітковини, яка необхідна для безперебійної роботи шлунково-кишечного тракту. Шпинат, яблука, цільнозернові, квасоля та горох – ці продукти також багаті на таку потрібну людському тілу клітковину.

Продукти, багаті на В12 будуть хорошим доповненням до раціону після п’ятдесяти років, так як з віком знижується кислотність шлунка і отримати необхідну кількість цього вітаміну стає все важче. В12 міститься в продуктах тваринного походження – м’ясі, молоці, печінці, яйцях та рибі.

Куркума та кориця – дві популярні збагачені антиоксидантами спеції. Куркума має протизапальні властивості, вона дозволяє полегшити біль від артриту і зміцнити імунітет. Кориця допомагає регулювати рівень цукру в крові та має потужні протимікробні властивості.

Але найголовніше – це вода. Дуже важливо підтримувати водний баланс організму. Організм використовує воду у всіх своїх органах, клітинах і тканинах для регулювання їхніх основних функцій.

Поділись


Новини партнерів