Які засоби індивідуального захисту потрібні, коли ви виходите на вулицю під час карантину

Через пандемію COVID-19 увесь світ зіткнувся з нестачею засобів індивідуального захисту навіть серед медиків. ЗІЗ включають захисні костюми, окуляри, одноразові рукавички та медичні маски, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Звісно ж, це перелік для медичних працівників, які щодня стикаються з величезною кількістю хворих людей, що потенційно можуть бути заражені новим коронавірусом. Звичайним людям теж потрібно захищатися, коли існує ризик зараження, але їм не потрібна така кількість ЗІЗ.

Експерти розповіли, чим може захищатись широка громадськість, коли доводиться виходити з дому під час карантину.

Дуже важливим є одяг. Захисний костюм під час походу за продуктами вам не потрібен, але рекомендується вдягати верхній одяг з довгим рукавом, щоб мінімізувати можливість потрапляння вірусу на шкіру. Випадків передачі коронавірусу через одяг поки не зафіксовано, але все одно його рекомендується регулярно прати.

Існує поширена думка, що маску потрібно носити тільки хворим з вираженими симптомами, такими як кашель та чхання. Це звучить логічно, адже найкраще вірус передається повітряно-крапельним шляхом. Однак останні дослідження показали, що люди, які хворіють на COVID-19 безсимптомно, поширюють його так само ефективно, як і хворі з вираженими симптомами, а також існує імовірність, що коронавірус передається через звичайне дихання. Тому для того, щоб зупинити поширення вірусу, маски повинні носити якомога більше людей.

Рукавички потрібні тим, хто змушений стикатися з великою кількістю людей, або часто торкатись до потенційно забруднених предметів і поверхонь. Звичайним людям рекомендується мити руки з милом після повернення з громадських місць та обробляти руки дезнфікуючим розчином після контакту з грішми, кошиками та ручками холодильників у магазині. Важливо не торкатись обличчя брудними руками.

Крім використання ЗІЗ необхідно також дотримуватись соціальної дистанції у 1,5 метра. Старайтесь не торкатись дверних ручок, кнопок ліфта та купуйте трохи більше продуктів, ніж зазвичай, щоб виходити на вулицю якомога рідше.

Поділись


Новини партнерів