Covid-19: Стало відомо, чи потрібно прати одяг після повернення з вулиці

Хоча велика кількість людей залишається вдома через пандемію, час від часу нам все одно доводиться виходити на вулицю. Багато хто задається питанням – чи є ризик заразитись через одяг? Це поки не дослідили, але на деяких поверхнях коронавірус досить живучий. Наприклад, на папері та картоні він живе 24 години, а на пластику та сталі тримається три дні, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Одяг підпадає під категорію пористих матеріалів. Однак передача вірусу через нього дуже малоймовірна. Для цього потрібно, щоб заражений чхнув чи покашляв на вас, або ж щоб ви торкнулись одягом поверхні, на якій залишився вірус, потім ви маєте торкнутися тієї ділянки одягу, на яку потрапили краплі з вірусом, а потім провести рукою по обличчю.

Однак, профілактика завжди краща за лікування, і якщо ви непокоїтесь через те, що на одязі могло щось залишитись, то можете вжити наступних заходів:

  • Змініть одяг, коли повертаєтесь з громадських місць, або коли ви торкалися поверхонь, з якими контактує багато людей (стіні, колони і т.д.)
  • Переодягніться, якщо хтось чхав чи кашляв на вас
  • Мийте руки перед переодяганням і після нього
  • Постарайтесь прати цей одяг окремо в теплій воді з вашим звичайним порошком

Хоча досі немає жодних доказів, що вірус може жити на одязі, такі прості заходи безпеки допоможуть багатьом людям почуватись спокійніше.

Поділись


Новини партнерів