Експерт пояснив, як перегляд серіалів і телешоу впливає на здоров’я хребта

Колись один тридцятихвилинний чи годинний епізод серіалу потрібно було чекати цілий тиждень, але зараз стрімінгові сервіси випускають одразу цілі сезони своїх шоу. Змінився також спосіб їх перегляду. Якщо раніше серіали і телешоу переглядали, сидячи на дивані перед телевізором, то зараз все більше людей дивляться їх з телефонів і ноутбуків, не встаючи з ліжка. І ми можемо годинами сидіти у неприродній для тіла позі, що з часом позначається на поставі, пише Жіночий світ з посиланням на U.S.News.

Ніл Ананд, доктор медичних наук, пояснює, що коли ми влаштовуємо багатогодинні марафони серіалів, то найчастіше тримаємо шию в неправильному положенні, через що навантаження на хребет розподіляється нерівномірно. В результаті стискуються міжхребцеві диски і з’являються сильні спазми.

Спазми, або різке скорочення м’язів спини, призводять до сильного нападу болю. Спазми можуть бути викликані різними причинами, однак найпоширеніші з них – погана постава та нестача фізичних вправ. Тоді м’язи спини перенапружуються від довгого перебування в одному і тому ж положенні.

Фахівці рекомендують відмовитись від тривалого сидіння в одній позі, але для багатьох людей, особливо зараз, за умов самоізоляції, це дуже важко. Але переконайтесь принаймні, що виконуєте фізичні вправи щодня. Це можна робити просто під час перегляду серіалу.

Робіть вправи на розтяжку, це прекрасний спосіб запобігти спазмам та болям в спині. Також, якщо болі у спині з’являються після тривалого сидіння, ви можете спробувати компреси з льодом, які допомагають зняти біль та запалення. Не забувайте пити достатню кількість рідини. Крім підтримки водного балансу організму, це змусить вас частіше відвідувати туалет, тобто вставати і змінювати положення тіла.

Пам’ятайте, що хребет – це головна підтримка вашого тіла. Потурбуйтесь про нього до того, як почнуться проблеми. Не забувайте робити вправи чи хоча б просто ходіть кімнатою кілька хвилин між епізодами серіалів. Стежте за поставою під час сидіння і тримайте свої м’язи в тонусі.

Поділись


Новини партнерів