Лікарі назвали хвороби, з якими можна переплутати інфаркт у жінок

Всупереч поширеній думці, біль в грудях – далеко не найпоширеніший симптом інфаркту. Печія, зубний біль, біль в животі – у цій статті ми розповімо, які симптоми серцевого нападу важливо знати і вміти вчасно розпізнати.

Незважаючи на те, що інфаркт і серцевий напад традиційно вважаються «чоловічими» захворюваннями, жінки стикаються з ними так само часто. Більш того, через те, що симптоми серцевого нападу у жінок відрізняються від чоловічих, пацієнткам в середньому діагноз ставлять пізніше, ніж пацієнтам. А в деяких випадках лікарі взагалі не можуть розпізнати ознаки інфаркту, що наближається, у жінок до тих пір, поки він не відбудеться. Біль в грудях – далеко не найпоширеніший симптом, особливо у жінок: за статистикою, дві третини пацієнток, які пережили інфаркт, його не відчували. У цій статті ви дізнаєтесь, під які хвороби може «маскуватися» серцевий напад у жінок.

Зубний біль

Біль при інфаркті може віддавати в руку (частіше ліву), спину, шию і досить часто – в щелепу. Зрозуміти, що це все-таки проблеми з серцем, а не з зубами можна за такими ознаками: задишка, запаморочення, утруднене дихання і найголовніше – дискомфорт у грудях. Якщо до болю в щелепі додається хоча б один з перерахованих симптомів, терміново викликайте лікаря – швидше за все, справа серйозна.

Гастрит

Печія, нудота, біль, печіння або різь в стравоході – про що ви подумаєте, відчувши ці симптоми? Швидше за все, будете грішити на напад гастриту або отруєння. Тим часом всі ці ознаки можуть вказувати на серцевий напад, більш того, всі разом вони попереджають нас про те, що часу залишилося мало. Якщо до симптомів приєднується задишка, біль у грудях, спині, руці, щелепі або шиї, а також відчуття стиснення в грудях – терміново телефонуйте в «швидку». Це не жарти.

Хронічна втома

Якщо вам постійно хочеться прилягти і відпочити, якщо повсякденні турботи різко стали непідйомними і особливо якщо все це звалилося на вас раптово і кілька днів тому, вам варто не відкладаючи звернутися до кардіолога. Найімовірніше, ваше серце не отримує достатньо крові і кисню і організм «жене» в його сторону всі вільні потоки – через це клітини не отримують достатнього живлевання і ви весь час відчуваєте себе втомленою. Навіть якщо немає ніяких інших ознак наближення серцевого нападу, відчувши незвичну і невмотивовану втому, обов’язково зверніться до лікаря.

Менопауза

Нудота і постійні припливи поту – ще один спосіб інфаркту замаскуватися. Якщо ваш вік близько 50-ти, то відчувши ці симптоми, ви, швидше за все, подумаєте про початок менопаузи. Тим часом підвищена пітливість і нудота – специфічні жіночі ознаки інфаркту, у пацієнток вони зустрічаються в кілька разів частіше, ніж у чоловіків. Важливо! Ці ознаки можуть відзначатися і окремо: якщо вони не припиняються протягом декількох днів, терміново звертайтеся до лікаря.

Вагітність

Нудота і запаморочення, а також напади слабкості – це поширені ранні ознаки вагітності, а також передменструального синдрому. Також деякі жінки можуть переживати їх під час місячних. Але якщо ці симптоми не типові для вашого циклу і якщо ви не підозрюєте вагітність, терміново звертайтеся до лікаря – це може бути дуже поганою ознакою.

Поділись


Новини партнерів