Фахівці розповіли, які ризики для здоров’я шкіри несе ізоляція, та як їх уникнути

Самоізоляція та соціальне дистанціювання обмежують час перебування на свіжому повітрі. І, хоча це надзвичайно важливо для уповільнення поширення вірусу, ваша шкіра може постраждати, якщо не доглядати за нею належним чином, пише Жіночий світ.

Найпоширеніша проблема, з якою можна зіткнутися під час карантину – це сухість шкіри рук. Доктор Джошуа Цайхнер з лікарні Маунт-Сінай у Нью-Йорку, закликає не забувати наносити зволожуючий крем після кожного миття рук. Доктор Кетлін Суоцці, доцент дерматології Єльської школи медицини, додає, що бажано робити це, доки руки ще вологі. Також можна підвищити ефективність крему чи бальзаму, якщо після його нанесення вдягнете бавовняні рукавички.

Пересихати шкіра може не тільки через часте миття. Багато де досі працює централізоване опалення. Воно робить повітря в приміщеннях дуже теплим і сухим, тому доктор Суоцці рекомендує частіше використовувати зволожуючі засоби не лише для рук, а і для обличчя та тіла.

Вам може здаватися, що, оскільки ви не виходите з дому, можна пропустити нанесення сонцезахисного крему. Доктор Цайхнер каже, що це не так. Сонячні промені все одно проникають до приміщення через вікна. І вони так само можуть викликати фотостаріння шкіри та навіть рак. Щоб захиститися від шкідливого впливу сонця, він рекомендує використовувати засоби з SPF на мінеральній основі.

Не треба уникати сонця, коли ви вдома. Навпаки, наш організм потребує певної кількості сонячного світла, щоб виробляти вітамін D. Просто не ігноруйте сонцезахисну косметику. Можете також обговорити зі своїм лікарем прийом добавок з вітаміном D.

Більшість людей під час карантину починають проводити більше часу за комп’ютером чи за телефоном. Про вплив синього світла, яке випромінюють їхні екрани, поки мало що відомо. Є дослідження, які стверджують, що воно призводить до раннього старіння шкіри, але щоб говорити напевне, їх замало. Але абсолютно точно на шкірі залишаються зморшки, якщо ви часто дивитесь вниз на клавіатуру або екран телефона. Старайтесь робити перерви та тримати телефон чи планшет перед обличчям, а не на колінах.

Ми зараз постійно чуємо про те, що треба відмовитись від звички торкатися обличчя не митими руками. Це не тільки один з найпростіших способів передачі вірусу, а і спосіб залишити на обличчі бактерії, які спричиняють прищі.

Доктор Суоцці каже, що карантин – чудова можливість приділити свой шкірі трохи більше уваги. Відмовтесь від макіяжу, перейдіть на більш м’які засоби для догляду та приділіть більше уваги зволоженню, і закінчення карантину ви зустрінете з більш сяючою та здоровою шкірою.

Поділись


Новини партнерів