Фахівець пояснив, як не зіпсувати поставу за час карантину

Спалах коронавірусу примусив сотні тисяч людей перейти на дистанційну роботу. Багато хто працює просто на дивані, або й узагалі на ліжку. Однак, лікарі попереджають, що це може призвести до проблем з хребтом, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Доктор Шумайо Дутта пояснює, яких помилок не потрібно робити, якщо ви працюєте з дому.

  • Недостатньо рухатися – найпоширеніша помилка, яка не тільки погіршує поставу, а і має безліч негативних наслідків для здоров’я. Наше тіло потребує руху. Навіть якщо ви працюєте за комп’ютером, робіть вправи на розтяжку чи хоча б просто змінюйте положення тіла через кожні 30 хв. Якщо ви довго сидите в одній позі, це може призвести до появи болю і дискомфорту.
  •  Занадто довго сидіти, схилившись над телефоном чи клавіатурою, шкідливо для м’язів шиї та верхньої частини спини. Крім того, зростає навантаження на хребет, через нерівномірне розподілення ваги. Лікарі рекомендують сидіти прямо, так, щоб лінія зору проходила паралельно до підлоги. Телефон або планшет слід тримати на висоті плечей, а не в районі талії. Якщо тримати їх у руках незручно, поставте його на стос книжок, чи чого-небудь іще, аби ви могли читати з екрану, не горблячись. Якщо нахилятись над пристроєм вас змушує поганий зір, відкоригуйте масштаб тексту.
  • Працювати з дивана чи ліжка може бути зручно, і навіть корисно для вашої постави, доки ви не проводите в таком положенні занадто багато часу (пам’ятайте, наше тіло створено для руху), тому не забувайте змінювати положення тіла. Щогодини потрібно вставати і ходити по кімнаті хоча б 5 хвилин. Особливо шкідливо працювати з дивана за ноутбуком, тримаючи його на колінах. Така поза призводить до появи болю в шиї та спині і погіршує кровообіг.

 

Поділись


Новини партнерів