Фахівці назвали 10 продуктів, які допоможуть зберегти здоров’я і фігуру під час самоізоляції

Багато хто боїться під час самоізоляції набрати вагу, але щоб зберегти фігуру, потрібно вживати в їжу певні продукти. Вони ж стануть потужною підтримкою для вашого здоров’я.

Какао. Є одним з основних природних джерел магнію і антиоксидантів, також містить речовини, які допоможуть зберегти гарний настрій, налаштуватися на якусь творчу діяльність.

Харчові дріжджі. На відміну від звичайних дріжджів ці вирощуються виключно для споживання в їжу. Є дуже підходящим продуктом для життя в умовах самоізоляції і карантину – містять багато вітамінів групи В, клітковину, білок, мінерали, включаючи вкрай важливі для гарного імунітету залізо, магній, цинк.

Авокадо. Велика кількість клітковини в ньому робить продукт дуже корисним для правильної роботи кишечника і зниження ваги. Крім того, клітковина допомагає поліпшити рівні холестерину, цукру в крові, що йде на користь здоров’ю.

Ананас. Відрізняється великою кількістю бромелаїну, протеолітичного ферменту, який здатний розщеплювати білки на їх амінокислоти. Також він протистоїть високій кислотності шлунку і лужності кишечника, ефективний при екзокринній недостатності підшлункової залози.

Квашена капуста. У цьому продукті корисні бактерії поєднуються з ферментами і надають дуже сприятливий вплив на здоров’я травної системи: запобігають здуттю живота, газам, запорам, діареї, болю в шлунку.

Ківі. Є визнаним чемпіоном у рейтингу продуктів, багатих вітаміном С. Додатково забезпечує організм вітаміном Е, який є потужним антиоксидантом, і вітаміном К, необхідним для кісток, кровоносних судин.

Часник і цибуля. Аліцин в часнику після його розрізання або подрібнення діє як антимікробний фактор і стимулює імунну систему. Свіжа цибуля дуже корисна для серцево-судинної, дихальної систем, оздоровлює суглоби, захищає від дратівливих інфекцій травної системи.

Сир. Один з найкращих продуктів для збереження підтягнутої фігури і схуднення. Надовго продовжує відчуття ситості, засвоюється навіть при непереносимості лактози, містить багато білка і корисних мікроорганізмів, завдяки присутності амінокислоти метіоніну діє як ефективний жироспалювач. Дуже добре підходить людям, які страждають набряками, гіпертонічною хворобою, захворюваннями печінки. Насиченість кальцієм робить особливо корисним для людей похилого віку з їх тендітної кістковою тканиною.

Лляне насіння. Відмінне джерело омега-3 жирних кислот, незамінних для здоров’я серця, мозку. Крім того, вони покращують діяльність кишечника, що важливо, якщо не хочеться «втратити» фігуру.

Яйця. В одному яйці 11% добової необхідної чоловікам дози білка і 14% – для жінок. Опубліковане журналом Metabolism дослідження показало, що вживання одного яйця на сніданок забезпечує тривале відчуття ситості і допомагає худнути.

Поділись


Новини партнерів