Що таке передозування кофеїну і як його уникнути

Кава – найпоширеніший напій у світі. Незалежно від того, чи відчуваєте ви сонливість вранці, боретеся з дрімотою вдень або працюєте над проектом пізно вночі, кава завжди приходить на допомогу. Вона робить вас бадьорішими, піднімає настрій та моментально наповнює вас енергією. Це, безумовно, корисно час від часу, але вживання кофеїну також несе в собі деякі небезпеки. Надмірне вживання кави також може призвести до передозування кофеїну, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Кофеїн стимулює вашу нервову систему, робить вас більш пильними, зосередженими та активними. Коли ви випиваєте ранкову чашку кави, підвищується активність мозку. Цей ефект триває майже 6 годин після вживання напою. Після того, як він починає згасати, може з’явитись незначна сонливість та розгубленість. Але якщо ви відчуваєте незвичайну втому, дратівливість і головний біль, то це ознака передозування кофеїну. Це може статися з кількох причин. Але всіх їх можна уникнути, якщо дотримуватись певних правил.

Обмежте споживання кофеїну. 200-250 мл кави за один раз людині більш ніж достатньо. Також не слід часто пити каву. Чим більше кофеїну ви будете споживати, тим більше ваш організм буде його потребувати.

Пам’ятайте, що кава не замінює сон. Іноді, коли вам потрібно працювати допізна, ви можете випити 1-2 зайві чашки кави, але не варто робити так щодня. 7-8 годинний сон є важливою умовою нормальної роботи мозку, тільки він забезпечить мозку та тілу достатній відпочинок.

Також слід уникати вживання кави та інших напоїв з кофеїном перед сном і на голодний шлунок. Ранкову каву рекомендується вживати тільки як доповнення до ситного сніданку. Тоді вона не завдасть шкоди здоров’ю і зробить вас бадьорими та енергійними.

Поділись


Новини партнерів