Як зрозуміти, чи є ваш кашель ознакою коронавірусу

Початкові симптоми COVID-19 схожі на симптоми застуди або грипу. Однак одним із симптомів, який насправді може допомогти вам розрізнити, чи це просто застуда чи коронавірус, є наявність сухого кашлю, пише Жіночий світ.

Як же розпізнати сухий кашель? Чим він відрізняється від мокрого?

Кашель – це природна захисна реакція організму на присутність подразників у легенях, таких як пил, слиз, дим чи алерген.

У майже 60% підтверджених випадків COVID-19 яскраво вираженим симптомом був сильний сухий кашель. Природно, що при такій статистиці люди починають хвилюватися, коли у них з’являється кашель.

Сухий кашель з’являється при подразненні чи запаленні у легенях або дихальних шляхах. Він характеризується відчуттям “шкрябання” у горлі та нульовим виробленням мокроти, на відміну від мокрого кашлю, коли тіло людини буквально виштовхує з себе мокроту.

Також при сухому кашлі може відчуватись щось схоже на лоскотання в задній частині горла, що також може спровокувати кашльовий рефлекс. Плюс до цього, сухий кашель триває довше, ніж мокрий, а значить він більш стійкий і його важче контролювати.

Ще одна важлива відмінність – кожного разу, коли виникає мокрий кашель, дихальні шляхи прочищаються. При сухому кашлі цього не відбувається.

Але не варто панікувати – хоча сухий кашель вважається основним симптомом коронавірусної інфекції, він часто може бути наслідком алергії, синуситу, астми, тонзиліту або вираженого впливу подразників, таких як пил або дим.

Якщо ви підозрюєте, що у вас може бути коронавірусна інфекція, вам слід звернути увагу на інші симптоми, такі як підвищена температура, втрата смаку або запаху, задишка і такі проблеми з шлунково-кишковим трактом, як діарея. Якщо у вас виникли якісь із цих симптомів, зверніться до лікаря та дотримуйтесь необхідного курсу лікування і самоізолюйтесь.

Полегшити сухий кашель можна, якщо полоскати горло солоною водою з медом та імбирем.

Поділись


Новини партнерів