З’явилось перше дослідження, що показало, як людський імунітет бореться з коронавірусом

Спалах коронавірусу сколихнув увесь світ, і багато людей почали зміцнювати свій імунітет, щоб уникнути зараження та можливих ускладнень. Експерти в усьому світі також просять працювати над своїм імунітетом та дотримуватись соціального дистанціювання, доки буде розроблятися та випробовуватися вакцина, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Зараз ці рекомендації підтверджуються ще й результатами досліджень. Вчені з Мельбурну опублікували карту імунних реакцій одного з перших пацієнтів з коронавірусом в Австралії. Вона детально показує здатність організму боротися з вірусом та відновлюватись після COVID-19. Для проведення цього дослідження науковці об’єдналися з Університетом Мельбурна та Мельбурнською Королівською Лікарнею. Вони вивчали зразки крові, взяті з чотирьох точок у здорової сорокарічної жінки, яку госпіталізували з легкими симптомами коронавірусу.

Звіт про те, як її імунна система відреагувала на вірус, було опубліковано в журналі Nature Medicine. Це перші повідомлення про широкі імунні реакції на COVID-19.

“Ми вивчили увесь спектр імунних реакцій пацієнта, використовуючи знання, які нам дали дослідження імунних реакцій пацієнтів, хворих на грип. Через три дні після госпіталізації ми побачили велику популяцію імунних клітин, які часто є ознакою скорого одужання під час сезонного грипу. На основі цих даних ми передбачили, що пацієнт одужає через три дні. Так і сталося”,- каже один із учасників дослідження доктор Нгуєн.

“Ми показали, що не зважаючи на те, що COVID-19 викликаний новим вірусом, імунні клітини в організмі здорової людини реагують на нього так само, як і на вірус грипу. Це величезний крок до розумінні того, як наш організм одужує від коронавірусу.Люди можуть використовувати наші результати, щоб зрозуміти, чим відрізнялися імунні реакції пацієнтів, що одужали і тих, які померли”,- додала професор Кадзерська з університету Мельбурна.

Науковці наголосили, що розуміння того, як наш імунітет бореться з хворобою, надзвичайно безпечне для розробки майбутньої вакцини.

Поділись


Новини партнерів