Як гіпертонікам захиститись під час карантину

Поки коронавірус стрімко поширюється світом, а карантин в Україні подовжено на місяць, медики нагадують, що в групі ризику люди, які страждають на гіпертонію. У них більша імовірність розвитку ускладнень та летальних наслідків захворювання, пише Жіночий світ.

Тому медики закликають людей із гіпертонією подбати про своє здоров’я, поки вони перебувають на карантині, а саме:

Щодня вимірювати тиск. Це допоможе контролювати коливання артеріального тиску, та відслідкувати, які саме дії призводять до його зростання. На основі цих даних ви зможете скласти розпорядок дня, який буде найкращим для ваших судин.

Стежити за харчуванням. Залишаючись вдома ми частіше, ніж звичайно влаштовуємо перекуси. Зазвичай для них обирають нездорову ультраоброблену їжу з великою кількістю солі та жиру, яка призводить до підвищення артеріального тиску. Постарайтесь мінімізувати частку солі, цукру та насичених жирів у своєму раціоні, і збільшіть споживання фруктів, овочів та продуктів з цільного зерна. Рекомендується також відмовитись від вживання алкоголю та паління.

Підтримувати здорову вагу. Один із найшкідливіших для здоров’я наслідків карантину – суттєве зниження фізичної активності. Найбільше це б’є саме по людях, які страждають від підвищеного тиску. Намагайтесь виконувати фізичні вправи вдома, зверніть особливу увагу на вправи з аеробіки. Інструкції з їх виконання можна легко знайти в мережі. Постарайтесь приділяти їм не менше, ніж 2-2,5 години на тиждень.

Крім цього, надзвичайно важливо уникати стресу та дотримуватись здорового режиму сну. Це не тільки допоможе зміцнити імунітет, а і знизить ризики для здоров’я, які приносить гіпертонія.

Поділись


Новини партнерів