Чи безпечно вживати м’ясо під час пандемії COVID-19?

Понад 470 000 людей у всьому світі постраждали від коронавірусу. Кризу поглиблює паніка та велика кількість дезінформації, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

На хвилі паніки люди відмовляються купувати продукти харчування та інші товари з країн, де зафіксовано спалахи коронавірусу. Багатьох страх змусив відмовитись від вживання м’яса та птиці, і шукати їм вегетаріанські альтернативи.

Отже, чи може людина заразитися коронавірусом від тварин або їжі тваринного походження?

За даними ВООЗ, коронавіруси – це велике сімейство вірусів, які поширені у тварин. Це не єдиний приклад таких вірусів. Наприклад, атипова пневмонія вперше з’явилась у вівер. Але можливість передачі COVID-19 через їжу тваринного походження не підтверджена.

Коронавірус – це респіраторна інфекція, яка поширюється повітряно-крапельним шляхом. Немає даних, що новий коронавірус або будь-який інший вірус може залишатися на курці, м’ясі або морепродуктах і тим самим зробити їх непридатними для споживання людиною. Тільки тому, що вірус вперше зафіксували на пташиному ринку в Ухані, не доведеться відмовлятися від продуктів тваринного походження.

Однак ВООЗ все ж рекомендує готувати будь-яке м’ясо не менше 30 хв, щоб знищити будь-які потенційно хвороботворні мікроорганізми.

Люди можуть заразитись COVID-19 лише від інших людей, у яких вірус вже є. Хвороба може поширитися від однієї людини до іншої через невеликі крапельки вологи з носа чи рота, які поширюються, коли хвора людина кашляє. Ці краплі, потрапляючи на предмети та поверхні навколо людини, можуть заразити тих, хто безпосередньо контактує з цими предметами чи поверхнями, а потім торкаються до рота, очей чи носа.

Поділись


Новини партнерів