Медики виявили нові факти щодо поширення коронавірусу

Західні вчені закликають тестувати на коронавірус якомога більше людей, щоб визначити частку хворих, у яких симптоми відсутні або проявляються із затримкою.

Справа в тому, що в Ісландії відсоток жителів, що пройшли тести на вірус найбільший. А за результатами цих тестів вчені з’ясували, що близько половини заражених не спостерігали у себе симптомів коронавірусу, повідомив головний епідеміолог країни Торонфур Гуднасон.

Вчені вважають, що високий рівень безсимптомних випадків може ускладнити зусилля з припинення поширення захворювання, тому що в більшості країн не перевіряють людей, які не мають симптомів хвороби.

При цьому, в Південній Кореї більше 20% випадків, зареєстрованих в Корейських центрах по контролю і профілактиці захворювань, не показували симптомів під час госпіталізації.

За словами дослідників, у одного з 18 пацієнтів симптоми не розвивалися, проте навантаження на організм було майже таким, як і у пацієнтів з симптомами.

Експерти відзначають, що отримані дані збігаються з «повідомленнями про те, що передача може відбуватися на ранніх стадіях інфекції, і припускають, що для виявлення та ізоляції випадків можуть знадобитися способи, відмінні від тих, які необхідні для боротьби з атиповою пневмонією».

Японські вчені вважають, що заражений передає інфекцію ще до того, як відчує найменше нездужання. Саме тому вірус поширився по світу так швидко.

Джерело

Поділись


Новини партнерів