Вчені назвали найефективніший спосіб, що знижує тиск

На жаль, в Україні з високим артеріальним тиском стикаються не тільки літні люди, а й зовсім юні, у віці від 18 років. Причин високого тиску безліч: стреси, неправильне харчування, спиртне, проблеми з нирками, гормональні порушення, хвороби серцево-судинної системи і навіть хвора спина.

Лікарі попереджають, гіпертонія може призвести до інсульту і інших тяжких проблем зі здоров’ям. Тому так важливо стежити за кров’яним тиском, знати свою норму і не допускати різких перепадів.

Як показали недавні дослідження вчених з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, одним з кращих способів профілактики гіпертонії є регулярні фізичні навантаження. Навіть прості прогулянки на свіжому повітрі нормалізують артеріальний тиск.

В експерименті американських дослідників взяли участь 638 піддослідних. Їх завданням було щодня носити спеціальні фітнес-браслети, які підраховують кількість зроблених кроків.

Також добровольці повинні були кожен день за допомогою тонометра заміряти артеріальний тиск.

Експеримент тривав 5 місяців. За цей час вченим вдалося з’ясувати, що середній систолічний тиск у його учасників складав 122 мм ртутного стовпа, а середній діастолічний 76 мм. Це абсолютно нормальні показники артеріального тиску. (Нагадаємо, норма 120/80).

Дослідники прийшли до висновку, якщо людина щодня проходив 10 тисяч кроків, то рівень її систолічного тиску скорочувався на 2,25 пункту нижче, ніж у тих, хто робив 5 000 кроків.

Відзначимо, у звичайного учасника цього п’ятимісячного спостереження кількість кроків в день становила 7 500.

Джерело

Поділись


Новини партнерів