Лікарі розповіли, що помірне вживання риби під час вагітності корисне для дитини

Рекомендації щодо вживання риби під час вагітності багато років змінювались то в один бік, то в інший. Зараз нове дослідження показало, що потенційна користь переважає ризики, пише Жіночий світ з посиланням на UPI.

У дослідженні взяли участь 805 вагітних жінок з п’яти країн. Вони проходили опитування щодо вживання ними риби та тестування на вміст ртуті в крові.

Коли їхнім дітям було від 6 до 12 років, науковці перевіряли, який у них об’єм талії, артеріальний тиск та рівень холестерину.

Вчені з Університету Південної Каліфорнії заявили, що діти, матері яких вживали рибу від одного до трьох разів на тиждень під час вагітності, мали кращий обмін речовин, ніж ті, матері яких вживали рибу рідше.

Але ці переваги зникали, якщо під час вагітності жінки вживали рибу більше трьох разів на тиждень.

Науковці кажуть, що риба – це важливе джерело поживних речовин, і уникати його вагітним жінкам не слід. Але риба може накопичувати в собі багато шкідливих речовин, в тому числі ртуть. Тому слід обмежитись трьома порціями на тиждень.

Співавтор дослідження Нікос Стратакіс зазначив, що при вживанні більшої кількості риби, вплив забруднювачів, які в ній накопичуються, переважає користь поживних речовин.

Зараз дослідники планують вивчити ефект від споживання різних видів риби з різним рівнем поживних речовин та ртуті.

Поділись


Новини партнерів