Експерти розказали, як безпечно купувати продукти під час карантину

Карантин – зовсім не причина відмовлятись від здорового харчування. У багатьох містах люди змітають з полиць продукти, засоби гігієни та інші товари. Експерти кажуть, що дефіциту немає і зберігати вдома десятки кілограмів продуктів не потрібно. Однак, слід все ж зробити певні запаси, просто для того, щоб зменшити частоту перебування в магазинах, пише Жіночий світ.

Коли все ж доводиться вийти за покупками, обирайте час, коли в магазині буде найменше людей, щоб легше було дотримуватись безпечної відстані в 1-1,5 м. Ще один спосіб убезпечити себе – скористатись доставкою додому.

Щойно ви повернетесь додому, слід вимити руки. Тільки після цього можна починати розпаковувати продукти. Протріть також упаковки харчів спиртовим розчином або протимікробною серветкою. Якщо ви користуєтесь сумкою-шопером, краще прати її після кожного походу за покупками.

Закуповуючи консерви та заморожені продукти, не втрачайте здоровий глузд. Пам’ятайте, що консерви – не найкраща їжа через підвищений вміст натрію, а заморожені продукти можуть зіпсуватися за перших же проблем з електрикою. Не слід робити запаси на багато місяців уперед.

Добре тримати вдома певний запас фруктів, овочів, макаронів, молока тривалого зберігання. Вони зберігаються досить довго і без електрики.

Здорова дієта з великою кількістю фруктів та овочів, адекватною кількістю білка та зернових продуктів допоможе зміцнити імунітет. При цьому медики радять скоротити вживання цукру та відмовитись від алкоголю.

Крім цих заходів безпеки, експерти нагадують, що надзвичайно важливо отримувати достатню кількість фізичних вправ (не менше, ніж 150 хв на тиждень) та добре спати, оскільки порушення режиму сну негативно впливають на імунну систему.

Поділись


Новини партнерів